Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Πανικόβλητοι πολίτες αγοράζουν φιάλες οξυγόνου και φάρμακα

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ινδία – Πανικόβλητοι πολίτες αγοράζουν φιάλες οξυγόνου και φάρμακα

Η τραγωδία συνεχίζεται στην Ινδία με τη χώρα να ζει δραματικές στιγμές λόγω του κορονοϊού που έχει γονατίσει το σύστημα υγείας της χώρας.

Η χώρα κατέγραψε σήμερα Δευτέρα νέο παγκόσμιο ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, για πέμπτη συναπτή ημέρα. Τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 έφθασαν τα 352.991 τις προηγούμενες 24 ώρες, με το σύνολό τους να ξεπερνά πλέον τα 17 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας.

Καταγράφηκε επίσης νέο τραγικό ρεκόρ θανάτων: 2.812 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει μέχρι εδώ τους 195.123 νεκρούς.

Σε πανικό οι πολίτες

Σ πανικό βρίσκονται οι πολίτες οι οποίοι τρέχουν για να αγοράσουν φιάλες οξυγόνου και φάρμακα για τον κορονοϊόν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία,  σύμφωνα με ανώτερους γιατρούς της Ινδίας. Η ζήτηση για οξυγόνο έχει αυξηθεί περισσότερο από 20% σε εθνικό επίπεδο τις τελευταίες ημέρες. Στο Δελχί, τα περισσότερα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις οξυγόνου.

Το περασμένο Σάββατο, 20 ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο Jaipur Golden στο Δελχί κατά τη διάρκεια σοβαρού προβλήματος στην παροχή οξυγόνου. Την Κυριακή, τέσσερις ασθενείς πέθαναν στο νοσοκομείο Kathuria του Gurgaon και τέσσερις ασθενείς στο νοσοκομείο Virat στο Rewari, λόγω ελλείψεων οξυγόνου.

Μαύρη αγορά σε οξυγόνο και φάρμακα

Λόγω των σοβαρών ελλείψεων δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκμεταλλεύονται την κατάσταση και πουλάνε στην μαύρη αγορά φιάλες οξυγόνου και Remdesivir, σε υπερβολικά υψηλές τιμές. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, τρεις άνδρες συνελήφθησαν επειδή προσπάθησαν να πουλήσουν ενέσεις Remdesivir για 40.000 ρουπίες (περίπου 440 ευρώ ) ο καθένας.

Το lockdown βρίσκεται σε ισχύ στο Δελχί και έχει παραταθεί έως τις 3 Μαΐου. Τα κρούσματα συνεχίζονται να αυξάνονται σε ολόκληρη τη χώρα. Χθες Κυριακή η νότια πόλη Μπανγκαλόρ έγινε η πρώτη πόλη μετά το Δελχί που κατέγραψε πάνω από 20.000 νέες κρούσματα Covid-19 σε μια μέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter