Νίκη Κεραμέως:Πυγμή κι ελεημοσύνη

Νίκη Κεραμέως:Πυγμή κι ελεημοσύνη

Η Νίκη Κεραμέως είναι και απόφοιτη της Σορβόννης και του Χάρβαρντ και μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Νέας Υόρκης και ιδιοκτήτρια δικηγορικής εταιρείας στην Αθήνα και παιδί καλής οικογενείας βιολογικώς και τέκνο του Σαμαρά πολιτικώς και πουλέν του Μητσοτάκη ιδεολογικώς. Εκείνο όμως που χαρακτηρίζει καλύτερα από οτιδήποτε άλλο το «έτσι» της, το πολυσχιδές και ευαίσθητο, αποδίδεται με μια φράση στο βιογραφικό της: «Είναι ιδρυτικό μέλος και τέως Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός, το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων»!!

Δύο θαυμαστικά και ζήτω της. Συνήθως οι επικριτές της και ο ΣΥΡΙΖΑ, που όπως δήλωσε η ίδια την πολεμά «με λύσσα», παραμένουν προσκολλημένοι στην πανεπιστημιακή αστυνομία που επιχειρεί να βάλει με το ματσούκι τάξη στα άτακτα ΑΕΙ. Ή στα αγύριστα νεανικά κεφάλια που καταλήγουν σπασμένα με το δικό της νεύμα. Ή στην ελάχιστη βάση εισαγωγής που αφήνει έξω από τα πανεπιστήμια και στέλνει μέσα στα κολέγια –τα τάλαρα!– χιλιάδες υποψήφιους φοιτητές κάθε χρόνο. Ή στον νέο νόμο που σπρώχνει τα ΑΕΙ στην αγκαλιά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Και αποσιωπούν ή υποτιμούν το αισθαντικό και φιλάνθρωπο του χαρακτήρα της.

Διότι δεσμός με τους κολεγιάρχες, μάλιστα. Δεσμός με την ιδιωτική παιδεία, μάλιστα. Δεσμός με την ελίτ τύπου Μπίλντεμπεργκ, μάλιστα. Δεσμός με τις αύρες του Θεοδωρικάκου, μάλιστα. Αλλά και δεσμός που εντοπίζει πλεονάσματα σε εταιρείες και ιδιώτες, κύριοί μου. Και καλύπτει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κυρίες μου. Μπορεί οι πιο ευπαθείς να μην έχουν στον ήλιο μοίρα, να τους δέρνουν της φτώχειας τα χίλια κακά, τα παιδιά τους να τα αφήνουν εκτός εργασίας και τα εγγόνια τους εκτός παιδείας, αλλά εδώ μπαίνει η Νίκη. Εντοπίζει πλεονάσματα στους πλούσιους και στέλνει εμβάσματα στους φτωχούς. Οπερ έδει πηδήξαι.

Αυτό, όπως καταλαβαίνετε, την προβιβάζει, παρά τη σεμνότητά της, από τρισδιάστατο άτομο σε πολυδιάστατο σύμβολο του καθεστώτος που έχουμε την τύχη να εξουσιάζει τις ζωές μας. Ξύλο και Δεσμός, εκμετάλλευση και φιλανθρωπία, απαθής κοινωνική μειοψηφία και ευπαθής κοινωνική πλειοψηφία συμπυκνώνονται στο πρόσωπό της. Το δε συμβολικό του ονόματός της καθίσταται συμβολικό του καθεστώτος το οποίο κοσμεί. Θα σας ξεζουμίσουμε, θα σας πατήσουμε κάτω, θα σας δείρουμε, θα σας φιμώσουμε, θα σας κλειδώσουμε μέσα, θα φροντίσουμε να παραμορφωθείτε αντί να μορφωθείτε, θα σας και θα σας… αλλά η Νίκη είναι δική σας.

Και ματσούκια αλλά και μπουζούκια. Και ξύλο και οι θαλασσιές οι χάντρες. Το ξύλο από το πλεόνασμα της πιο άγριας κυβέρνησης, οι χάντρες από το πλεόνασμα των λεφτάδων που τη στηρίζουν. Και δεσμός ανάμεσά τους η Κεραμέως που μας αξίζει. Πυγμή κι ελεημοσύνη!

Και ματσούκια αλλά και μπουζούκια. Και ξύλο και οι θαλασσιές οι χάντρες. Το ξύλο από το πλεόνασμα της πιο άγριας κυβέρνησης, οι χάντρες από το πλεόνασμα των λεφτάδων που τη στηρίζουν. Και δεσμός ανάμεσά τους η Κεραμέως που μας αξίζει. Πυγμή κι ελεημοσύνη!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter