Ο ανήλικος αδερφός του 18χρόνου για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Έπιασα την ναυτική φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα»

Ο ανήλικος αδερφός του 18χρόνου για τα επεισόδια στου Ρέντη: «Έπιασα την ναυτική φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα»

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των επεισοδίων στου Ρέντη που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του αστυνομικού έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη. Νωρίτερα έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε DNA ενός ακόμα ατόμου σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ταυτοποιήθηκε το DNA του 16χρονου αδερφού του 18χρονου δράστη, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Διαβάστε επίσης: Επεισόδια στου Ρέντη: Το DNA «έδειξε» τον ανήλικο αδερφό του 18χρονου – Ραγδαίες εξελίξεις

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, το DNA και αποτύπωμα του βρέθηκαν σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας και σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στις Αρχές όπου υποστήριξε: «Έπιασα την ναυτική φωτοβολίδα αλλά δεν την εκτόξευσα»

Επιμένει δε ότι δεν συμμετείχε στα επεισόδια στου Ρέντη και πως η επαφή του με την φωτοβολίδα ήταν μόνο για ελάχιστα λεπτά. «Την στιγμή που βγήκα να φωνάξω τον αδερφό μου να γυρίσει πίσω και να μην πάει στα επεισόδια, κάποιος που δεν γνωρίζω μου έδωσε μια φωτοβολίδα. Ρώτησα τι είναι και μου είπε πάμε να την πετάξουμε. Την άφησα από τα χέρια μου και ξαναμπήκα στο γήπεδο».

«Δέχομαι απειλητικά μηνύματα» λέει ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

Επίσης πυρίτιδα βρέθηκε και στον 26χρονο μάνατζερ γνωστού τράπερ που έχει καταθέσει ήδη στις αρχές υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν στα επεισόδια. Ο 26χρονος αφού κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί τον χτύπησαν προκειμένου να ομολογήσει, κάτι που αρνείται η αστυνομία, τώρα καταγγέλλει ότι δέχεται απειλές.

Προφυλακιστέος ο 18χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του Ρέντη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Διαβάστε επίσης:  Ρέντης: «Δεν ήξερα να χρησιμοποιώ φωτοβολίδα» – Τι υποστήριξε στην απολογία του ο 18χρονος (Video)

Ο 18χρονος πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων Πειραιά λίγο πριν τις 11 το πρωί της Πέμπτης μαζί με τον δικηγόρο του και σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να παραδέχτηκε ότι πράγματι συμμετείχε στα επεισόδια. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη έγινε γνωστό από τα εγκληματολογικά εργαστήρια ότι βρέθηκε στα δάχτυλά του πυρίτιδα.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των «ενορχηστρωτών» των επεισοδίων

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των «ενορχηστρωτών» των επεισοδίων στου Ρέντη που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού.

Οι αρχές ανοίγουν τη «βεντάλια» των ερευνών, στρέφοντας το ενδιαφέρον τους τόσο στον 16χρονο αδελφό του 18χρονου προφυλακισθέντα, όσο και από τα αποτελέσματα που φτάνουν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, καθώς προέκυψαν κάποιες ταυτοποιήσεις κατασχεμένων από το γήπεδο αντικειμένων με άτομα που ανήκαν στους 424 προσαχθέντες.

Στο «κάδρο» έχει μπει 26χρονος από τα Δυτικά Προάστια, ενώ η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι δεν ήταν μόνο ένας ο ενορχηστρωτής των επεισοδίων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter