Ο Μαρινάκης εκθέτει τον Μητσοτάκη για το debate Μπακογιάννη-Δούκα

Ο Μαρινάκης εκθέτει τον Μητσοτάκη για το debate Μπακογιάννη-Δούκα

Μία δήλωση που εκθέτει ευθέως τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη επιφύλαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα ερωτήματα για το debate μεταξύ Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, αφού με τον τρόπο που απάντησε, θύμισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβήθηκε σαν τον διάολο το λιβάνι τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κανένας ποτέ δεν έχασε τίποτα από τον διάλογο. Έγινε ένας πολύ πολιτισμένος, υγιής διάλογος μεταξύ δύο υποψηφίων στον Δήμο Αθηναίων. Δεν κρύφτηκε ο κ. Μπακογιάννης. Εγώ θεωρώ ότι τον τιμά το γεγονός ότι ενώ είχε κερδίσει με 41% μπήκε σε αυτή τη διαδικασία διαλόγου, σε μια λογική δεύτερη γύρου».

Η παραπάνω ήταν η απάντηση του Παύλου Μαρινάκη για το debate μεταξύ Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, απέναντι στα ερωτήματα για το εάν η επιλογή του ανιψιού να δεχτεί τον τηλεοπτικό διάλογο του κόστισε ή όχι. Εάν ωστόσο από την παραπάνω αναφορά αφαιρούσε κανείς το όνομα του Κ. Μπακογιάννη, εύκολα έρχεται στη μνήμη η άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντιπαρατεθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν από τέσσερις μήνες στις βουλευτικές εκλογές.

Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δημοσιογράφος του documentonews.gr Μηνάς Κωνσταντίνου ζήτησε από τον εκπρόσωπο να «συγκρίνει» τις συμπεριφορές θείου και ανιψιού.

«Είπατε προηγουμένως ότι τον κ. Μπακογιάννη τον τιμά η απόφασή του να πάει σε debate με τον αντίπαλό του στον Β΄ γύρο, τον κ. Δούκα. Πριν από λίγους μήνες, στις εθνικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός ενώ είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάει σε debate με τον αντίπαλό του στο τέλος το απέρριψε. Ποιος τιμάται και ποιος όχι από μία τέτοια επιλογή;» ήταν το ξεκάθαρο ερώτημα που δέχθηκε ο εκπρόσωπος.

Όσο και να προσπάθησε έπειτα ο Π. Μαρινάκης, η μομφή κατά του Κυρ. Μητσοτάκη που -σε αντίθεση με τον Κ. Μπακογιάννη- φοβήθηκε τον αντίπαλό του είναι βαριά, και θα συνεχίσει να τον βαραίνει.

Τι «συγκρίνετε ανόμοια πράγματα μεταξύ τους» μας είπε, τι «άλλο βουλευτικές εκλογές, άλλο αυτοδιοικητικές εκλογές» μας είπε. Τι «υπήρξε ένας εκτενέστατος διάλογος», τι «δεν είχαμε δεύτερο γύρο». Συνολικά περισσότερες από 215 λέξεις, με μία απάντηση γεμάτη δικαιολογίες για τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά για την επικοινωνιακή προστασία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να καταλήξει: «Οπότε, νομίζω ότι είναι σύγκριση δύο ανόμοιων πραγμάτων… Δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο μεταξύ των δύο περιπτώσεων και νομίζω ότι είναι ατυχής η σύγκριση».

Τόσες δικαιολογίες για να αποφύγει να πει το προφανές: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φοβάται τον Αλέξη Τσίπρα ακόμα και μήνες μετά την αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε σχετικά: Οι εκλογές, ο Μητσοτάκης, ο Ανδρουλάκης και ο αραμπάς

Δύο μέτρα και δύο σταθμά από Μαξίμου για την πολιτική διάσωση του Μητσοτάκη

Μαξίμου στο πλευρό του Αυτιά για την κλήση στο ΕΣΡ

Το Μαξίμου κάνει το «άσπρο-μαύρο» για να καλύψει τη στρατηγική πανωλεθρία Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter