Το Μαξίμου κάνει το «άσπρο-μαύρο» για να καλύψει τη στρατηγική πανωλεθρία Μητσοτάκη

Το Μαξίμου κάνει το «άσπρο-μαύρο» για να καλύψει τη στρατηγική πανωλεθρία Μητσοτάκη

Σε πρωτοφανή προσπάθεια διαχείρισης ήττας που στην «ταμπέλα» της έχει επιχειρήματα πολιτικής επικράτησης επιδίδεται το Μέγαρο Μαξίμου στον απόηχο των μεγάλων χαστουκιών που δέχθηκε τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να πατά σε δύο βάρκες για να κρύψει της προσωπικές ήττες του Κυριάκου Μητσοτάκη σε σειρά πεδίων μαχών που ο ίδιος επέλεξε.

Διαβάστε επίσης: Η μεγάλη ανατροπή: 5+3 χαστούκια για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Στον πρώτο γύρο έδειξαν οι πολιτικοί συσχετισμοί μία ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών, επιχειρώντας να πείσει δημοσιογράφους και πολίτες πως βρισκόμαστε στην… επόμενη ημέρα της πρώτης Κυριακής, και όχι στην νέα πραγματικότητα που διαμορφώνουν οι πολύκροτες ήττες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και σειρά περιφερειών που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε «λυτούς και δεμένους» για να στηρίξει τις προσωπικές του επιλογές.

Πασχίζοντας να δικαιολογήσει τα αποτυχημένα αποτελέσματα των κυβερνητικών υποψηφίων σε Δυτική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία και αλλού, ο Παύλος Μαρινάκης επιχείρησε ακόμα και να οικειοποιηθεί για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας τους «αντάρτες», ακυρώνοντας την καταψήφιση των γαλάζιων επιλογών από τους πολίτες.

«Στις 13 περιφέρειες είχαμε οκτώ νίκες και τέσσερις περιπτώσεις που κέρδισαν άνθρωποι από τον δικό μας ιδεολογικό χώρο και όχι από την αντιπολίτευση. Μόνο σε μία περίπτωση κέρδισε υποψήφιος της αντιπολίτευσης» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, διαστρέφοντας το «13 στα 13 στις περιφέρειες και 3 στα 3 στους δήμους» που είχε ορίσει ως πήχη ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγική πανωλεθρία της ΝΔ στον β΄γύρο των περιφερειακών εκλογών – Όλα τα αποτελέσματα

Σε ερώτηση του documentonews.gr για το γεγονός πως οι προσωπικές επιλογές του πρωθυπουργού ηττήθηκαν τη δεύτερη Κυριακή, ο Π. Μαρινάκης επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο της ευθύνης τον πρωθυπουργό, επιτιθέμενος στον… Στέφανο Κασσελάκη στο όνομα της διάσωσης του Κυρ. Μητσοτάκη. Όπως ανέφερε στο ερώτημά μας, «ο Κυρ. Μητσοτάκης υποστήριξε το σύνολο των επιλογών του, γιατί έτσι έχει μάθει. Ο κ. Κασσελάκης μπήκε στο αεροπλάνο και πήγε στην Αμερική» ανέφερε σε ένα ακόμα ρεσιτάλ αντιπερισπασμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά από ένα κρεσέντο προώθησης του όρου «αντισυσπείρωσης» το βράδυ της Κυριακής, με τον οποίο βάφτισαν το «αντιΝΔ μέτωπο» που διαφάνηκε στις κάλπες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να επαναλάβει τον όρο, κρατώντας όμως τα… ίδια επιχειρήματα. «Είχαμε μια αντιπολίτευση που έλεγε μαυρίστε τις επιλογές Μητσοτάκη» δικαιολογήθηκε ο Π. Μαρινάκης, καταφέρνοντας έτσι να αναγνωρίσει επί της ουσίας την καταψήφιση των κυβερνητικών επιλογών.

Παράλληλα, αμήχανο «μάζεμα» επιχείρησε και στην επιχείρηση αποδόμησης του Κώστα Μπακογιάννη, καθώς σε ερώτημά μας για το εάν έχασε η Νέα Δημοκρατία ή ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηνών, ο Π. Μαρινάκης απάντησε πως «κέρδισε ο Χάρης Δούκας που στήριζε το ΠΑΣΟΚ και έχασε ο Κώστας Μπακογιάννης που τον στήριζε η ΝΔ. Δεν μετανιώνουμε την υποστήριξή μας». Ωστόσο, πίσω από την ήττα Μπακογιάννη προσπάθησε και πάλι να βάλει εμμέσως τη σοφιστεία της «αντισυσπείρωσης», υποστηρίζοντας πως «ο κ. Δούκας συσπείρωσε τους υπόλοιπους».

Κάλυψη σε Αυγενάκη και Άδωνη

Ένα ακόμα αξιοσημείωτο σημείο ήταν η κάλυψη που επιχείρησε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους Λευτέρη Αυγενάκη και Άδωνη Γεωργιάδη. Για τον υπουργό Εργασίας υποστήριξε μάλιστα πως «διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του», φτάνοντας στο σημείο να βάλει και τον εαυτό του στη… δίνη της διαστρέβλωσης, με νέα fake news κατά του Σίμου Ρούσσου που επικράτησε πανηγυρικά στο Χαλάνδρι.

Ο Π. Μαρινάκης διαμαρτυρήθηκε πως «δεν είναι σωστό να αλλοιώνουμε δηλώσεις» για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «όταν εγώ είπα ότι κάποιος υπερασπίζεται τις θηριωδίες κατά του Ισραήλ και ανεβάζει τη σημαία της Παλαιστίνης, εμένα με βρίσκει απέναντι», παρότι το περιστατικό της έπαρσης σημαίας της Παλαιστίνης στο δημαρχείο Χαλανδρίου δεν συνέβη την ώρα του χτυπήματος του Ισραήλ από τη Χαμάς, αλλά την ημέρα εθνικής εορτής των Παλαιστινίων, τον περσινό Μάιο. Παραπλανώντας και πάλι για τις δηλώσεις της Παρασκευής, αποσύνδεσε την στήριξη Ρούσσου στην Παλαιστίνη από τις αναφορές στη διαχείριση κονδυλίων του δήμου, παρότι το ίδιο το βίντεο των δηλώσεών του τον διαψεύδει.

Σε κάθε περίπτωση, υπερασπίστηκε και τις αναφορές Γεωργιάδη πως «θα κάνουμε τη ζωή του Ρούσσου δύσκολη», υποστηρίζοντας πως «δεν σημαίνει πως δεν έχουμε δικαίωμα και εμείς να είμαστε απέναντι πολιτικά σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται στα άκρα». Για τον δε Αυγενάκη, απέρριψε ακόμα και σενάρια δυσφορίας του Μαξίμου για τους χυδαίους εκβιασμούς στους Θεσσαλούς πολίτες, χρεώνοντας ουσιαστικά στην κυβέρνηση τη δυσφορία πολιτών στην περιοχή. Έδειξε μάλιστα ως αιτία της ήττας του Κ. Αγοραστού την κακοκαιρία, και υποστηρίζοντας πως «θα συνεχίσουμε να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα έργα και αποζημιώσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter