Ο Ολυμπιακός άλωσε την “Αγιά Σοφιά”, 3-1 την ΑΕΚ με 10 παίκτες

Ο Ολυμπιακός άλωσε την “Αγιά Σοφιά”, 3-1 την ΑΕΚ με 10 παίκτες

Αν κι έμεινε με 10 παίκτες στο 70ο λεπτό, ο Ολυμπιακός κατάφερε να αλώσει την απόρθητη μέχρι χθες «OPAP Arena» στην 26η αγωνιστική της Super League, και νίκησε με το εμφατικό 1-3 την ΑΕΚ, μειώνοντας την απόσταση του από την κορυφή.

Το ντέρμπι ξεκίνησε με την ΑΕΚ ορμητική, έκλεισε τον ολυμπιακό στα καρέ του και προσπάθησε για ένα γρήγορο γκολ, όπως είχε κάνει και στον αγώνα κυπέλλου. Το ματς είχε πού ένταση και νεύρα, πολλά φάουλ και διαμαρτυρίες στον Ιταλό ρέφερι και από φάσεις, Ο Αραούχο έχασε καλή ευκαιρία στο 15’ όπου έσωσε ο Πασχαλάκης και στο 21’ ο Πινέδα πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε μέσω VAR καθώς ο μεξικανός στο ξεκίνημα της φάσης είχε κάνει κοντρόλ με το χέρι.

Ο Ολυμπιακός μετά τη διακοπή στο ακυρωθέν γκολ, βγήκε μπροστά αλλά δεν μπορούσε να φανεί δημιουργικός και είχε μόλις ένα σουτ του Μπιέλ άουτ στο 27’. Στο 33’ κεφαλιά του Αραούχο έδιωξε ο Πασχαλάκης και στο 34’ ο Μπακαμπού έκλεψε τη μπάλα από τον Βίντα, μπήκε στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Αθανασιάδης έσωσε το 0-1. Οι γηπεδούχοι πίεζαν στη μεσαία γραμμή έπαιρναν μπάλες αλλά παρά τα ρήγματα από τα άκρα δεν είχαν την καλή τελική πάσα για να απειλήσουν τον Πασχαλάκη. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Χατζισαφί με τον Μπακαμπού, αλλά ο VAR ήλεγξε τη φάση και είδε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Στο β’ μέρος η ΑΕΚ απείλησε πρώτη με τον Γκατσίνοβιτς στο 48’ και στο 50’ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Κανός πήρε τις κόντρες, έδωσε στον Μπακαμπού κι αυτός στον Μπιέλ. Ο Ισπανός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Μουκουντί άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Αθανασιάδη. Και τρία λεπτά μετά, πριν η ΑΕΚ συνέλθει από το σοκ, από βαθιά μπαλιά του Φορτούνη ο Μπακαμπού έφυγε στον κενό χώρο, πλάσαρε εύστοχα κι έγραψε το 0-2 για τους Πειραιώτες.

Στο 66’ ο Αλμέιδα προχώρησε σε τριπλή αλλαγή για να φρεσκάρει την επίθεση του αλλά στο επόμενο λεπτό ο Ολυμπιακός χτύπησε για 3η φορά στην αντεπίθεση και από πάσα του Φορτούνη, ο Μπακαμπού βρήκε τον Κανός που με σουτ μέσα από την περιοχή «πάγωσε» το γήπεδο κάνοντας το 0-3. Κι ενώ ο Ολυμπιακός έβρισκε χώρους και για άλλα γκολ στο 70’ ο Μπιέλ δέχθηκε 2η κίτρινη κάρτα και οι Πειραιώτες έμειναν με 10 παίκτες για το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα, που άλλαξε πλέον μορφή.

Η ΑΕΚ πίεσε πολύ το τελευταίο 15λεπτο και στο 81’ ο Τσούμπερ από λάθος του Ελ Αραμπί με δυνατό σουτ μείωσε 1-3 κι έδωσε ελπίδες. Μάλιστα στο 85’ είχε μεγάλη ευκαιρία για το 2-3 αλλά η κεφαλιά του ξεμαρκάριστου Μουκουντί έφυγε άουτ. Στη συνέχεια η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να απειλήσει και το 1-3 έμεινε ως το τέλος.

Ο Ιταλός ρέφερι Μαουρίτσιο Μαριάνι «κιτρίνισε» τους Μπιέλ, Μπα, Φορτούνη, Αμραμπατ, Χουάνγκ, Βίντα, Ελ Αραμπί, Τσούμπερ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί (73’ Φερνάντες), Σιμάνσι, Γιόνσον (66’ Τσούμπερ), Άμραμπατ (66’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (66’ Γκαρσία), Πινέδα, Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσουκ, Ροντινέι, Μπα, Ντόι, Σαμασέκου, Χουάνγκ (92’ Ρέτσος), Φορτούνης (72’ Βρουσάι), Κανός (80’ Μασούρας), Μπιέλ, Μπακαμπού (72’ Ελ Αραμπί).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter