Οι φόροι στους συνήθεις ύποπτους

Οι φόροι στους συνήθεις ύποπτους

Για ακόμη μια χρονιά η επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2020, δηλαδή των εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2019, έδειξε ότι το φορολογικό βάρος το επωμίστηκαν οι συνήθεις ύποπτοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι.

Για του λόγου το αληθές, από το συνολικό εισόδημα των 78,3 δις. ευρώ, τα 34,8 δις. ευρώ δηλώθηκαν από μισθωτούς και τα 25,65 δις. ευρώ από συνταξιούχους, σύνολο 60,45 δις. ευρώ. Δηλαδή το 77,2%.

Το υπόλοιπο 22,8% από όλες τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες της χώρας.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι η φοροδιαφυγή καλά κρατεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται να την περιορίσει.

Στους 30 σχεδόν μήνες που βρίσκεται στην εξουσία και ενώ έχει ψηφίσει στη Βουλή σειρά νομοθετημάτων με τα οποία ουσιαστικά κατεδαφίζει το κράτος και δημιουργεί ένα νέο κομμένο και ραμμένο στις ακροδεξιές πεποιθήσεις της για τη φοροδιαφυγή δεν έχει λάβει κανένα μέτρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι «άριστοι» συνεργάτες του δεν έχουν καμία διάθεση να πάρουν επώδυνα μέτρα τα οποία θα ενοχλήσουν το οικονομικό κατεστημένο της χώρας. Άλλωστε έχουν να μοιράσουν και τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάπτυξης στους φίλους τους επιχειρηματίες. Αγνοούν τις φωνές από την Ευρώπη και την Αμερική που ζητούν τη μεγαλύτερη φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών.

Αλλά με τον τρόπο αυτό θα ξεζουμίζουν συνέχεια μισθωτούς και συνταξιούχους.

Το ερώτημα είναι πότε θα αντιδράσουν παύοντας να είναι τα υποζύγια για τα κέρδη φίλων και γνωστών του Κυριάκου και της παρέας του.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter