Όθωνας Ηλιόπουλος: «Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Τσίπρα και την εντολή των ψηφοφόρων»

Όθωνας Ηλιόπουλος: «Θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του Τσίπρα και την εντολή των ψηφοφόρων»

Με ανακοίνωσή του και ο Όθωνας Ηλιόπουλος δίνει απαντήσεις για το εάν προτίθεται να παραιτηθεί από βουλευτής ώστε να βρεθεί στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης, εάν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεκαθαρίζει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί: «Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ταυτόχρονα, τονίζει πως θα διατηρήσει ουδέτερη στάση ενόψει δεύτερου γύρου: «Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζεται πως και η Έλενα Ακρίτα απάντησε «σαφώς και όχι», όταν ρωτήθηκε σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Δείτε επίσης: Ακρίτα: «Σαφώς και όχι» για το αν θα παραιτηθεί από βουλευτής – Αποκάλυψε την πρόταση που της είχε κάνει ο Τσίπρας (Video)

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Όθωνα Ηλιόπουλου:

«Με αφορμή διάφορα σχόλια, δηλώσεις και δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω τα εξής:

Σκοπεύω να τιμήσω την εμπιστοσύνη του Αλέξη Τσίπρα και την εντολή των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να τους εκπροσωπήσω στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή μου ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας συμβολίζει το όραμα του Αλέξη για μια Ριζοσπαστική, Επιστημονική, Αριστερή πολιτική προσέγγιση στα προβλήματα της χώρας. Αποτελεί για μένα ύψιστη ευθύνη που ανέλαβα συνειδητά και την οποία θεωρώ ότι δεν έχω δικαίωμα να εκχωρήσω αγνοώντας τη βούληση των πολιτών και τις δημοκρατικές αρχές του πολιτεύματος της χώρας.

Η στάση μου αυτή, σε καμία περίπτωση, δεν πρέπει να θεωρηθεί ως πρόθεση στήριξης ενός/μιας εκ των δύο υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Διατηρώντας προφανώς το δικαίωμα της επιλογής, τηρώ με συνέπεια στάση ουδετερότητας στις δημόσιες παρεμβάσεις μου, στάση ενωτική και συντροφική που κατά τη γνώμη μου απαιτεί από εμένα η ιδιότητα του επικεφαλής του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter