Παγώνη: Ένα στα τρία παιδιά νοσούν με κορονοϊό – Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων

Παγώνη: Ένα στα τρία παιδιά νοσούν με κορονοϊό – Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων
Νέα έκκληση από την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, για τον εμβολιασμό των παιδιών υπογραμμίζοντας πως ένα στα τρία παιδιά νοσούν με κορονοϊό, συγκριτικά με το ένα στα πέντε που καταγραφόταν στην περασμένη εβδομάδα.
«Το υψηλό ιικό φορτίο και η μετάλλαξη Δέλτα έχει εστιάσει στα μικρά παιδιά» είπε και παρακάλεσε «τους γονείς, σε συνεννόηση με τους παιδιάτρους, να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Τα συμπτώματα στην πλειοψηφία δεν είναι ιδιαίτερα βαριά, είναι τα συνήθη, πυρετός, πονόλαιμος, κόπωση κλπ. Όμως αυτά τα παιδιά μεταδίδουν και κάποια από αυτά μπορεί να φτάσουν στα νοσοκομεία», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα,  η κυρία Παγώνη επισήμανε ότι οι επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων θα φανούν το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

Σχετικά με την τρίτη δόση, η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι «οι υγειονομικοί ετοιμαζόμαστε για τρίτη δόση μαζί με τους άνω των 60 ετών. Πιθανό αυτή θα είναι η εισήγηση από την Επιτροπή».

«Μετά τους 7-8 μήνες τα αντισώματα δεν εξαφανίζονται, αλλά μειώνονται. Ξεκινάμε με τις ομάδες και πιστεύω σιγά σιγά ότι οι περισσότερες ομάδες, αν όχι, θα κάνουν όλοι», κατέληξε.

Μυστικά & Documento

24/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter