Παιδιά κινδυνεύουν στη νησίδα του Έβρου και η κυβέρνηση σιωπά

Παιδιά κινδυνεύουν στη νησίδα του Έβρου και η κυβέρνηση σιωπά

Πηγές του documentonews.gr επικοινώνησαν με την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, και έθεσαν ερώτηση σχετικά με την κατάσταση των 50 προσφύγων που εγκαταλείφθηκαν στη νησίδα του Έβρου στα πλαίσια προσπάθειας επαναπροώθησής τους στις 14 Ιούλη. Η απάντηση της ΕΛ.ΑΣ. συνοψίστηκε στη φράση «έχουμε απαντήσει όπου ήταν να απαντήσουμε». Στην ερώτηση δε «που έχετε απαντήσει; και τι δηλώσατε επί του ζητήματος;», η απάντηση ήρθε δια της θεσμικής σιωπής. Είναι γεγονός πως δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη αναφορά για την προσπάθεια επαναπροώθησης των 50 ανθρώπων που παραμένουν για 11η μέρα χωρίς νερό και φαγητό στη νησίδα του Έβρου. Όπως δεν έχει υπάρξει παροχή βοήθειας μετά την κινητοποίηση της Διεθνούς Αμνηστίας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε βίντεο που έφερε στο φως ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών αποκαλύπτεται έλληνας αστυνομικός να παρουσιάζεται χρησιμοποιώντας την φράση: «I am police». Το στοιχείο αυτό έρχεται σε καταφανή αντίθεση με την απάντηση που πήραν οι πηγές του documentonews.gr όταν ρώτησαν την αστυνομία για την κατάσταση των εγκαταλειμμένων στη νησίδα. Ξηλώνεται έτσι το αφήγημα της ΕΛ.ΑΣ. πως δεν γνώριζε τίποτα. Άλλωστε όπως έχει αναφερθεί στο ρεπορτάζ του Δημήτρη Αγγελίδη οι κραυγές τους ακούστηκαν τεκμηριωμένα σε άτομα που βρίσκονται στην ελληνική πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Ακόμη τρεις νεκροί από εγκληματικές πρακτικές της κυβέρνησης στον Έβρο

Η κατάσταση της υγείας των προσφύγων επιδεινώνεται ώρα με την ώρα. Στοιχεία και μαρτυρίες που βρίσκονται στη διάθεση του documentonews.gr λειτουργούν αποδεικτικά. «Το αγόρι που έκανε πυρετό χθες έχει ρινορραγίες. Ένα άλλο παιδί έχει μολυνθεί από τα τσιμπήματα των εντόμων ενώ το τρίτο αγόρι λιποθύμησε από ηλίαση. Πεινάμε. Διψάμε. Σας παρακαλούμε υποφέρουμε», ενημερώνουν οι πρόσφυγες μέσω μηνυμάτων στην εφαρμογή what’s app. Ανάμεσά τους βρίσκονται έγκυες γυναίκες καθώς και μια ηλικιωμένη που πάσχει από διαβήτη. Οι πρόσφυγες ενημερώνουν πως και η τελευταία «έχει μολυνθεί από τσιμπήματα εντόμων και κάνει εμετούς».

Τι έχει σκοπό να κάνει γι αυτό η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πρόσωπο της οποίας εντοπίζεται ο ηθικός αυτουργός των επαναπροωθήσεων και εν γνώσει της οποίας εκτίθενται οι ζωές των 50 προσφύγων σε κίνδυνο;

Διαβάστε επίσης:

Τις πταίει κύριε Μηταράκη; – Πάνω από 30 νεκροί πρόσφυγες στον Έβρο για το 2022

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter