Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Γιόρτασε τα 116 χρόνια του με νίκη επί του «αιώνιου»

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Γιόρτασε τα 116 χρόνια του με νίκη επί του «αιώνιου»

Καλύτερο τρόπο δεν είχε ο Παναθηναϊκού για να γιορτάσει τα γενέθλια του για την συμπλήρωση 116 χρόνων από την ίδρυση του και τελικά τον βρήκε με νίκη 2-0 επί του «αιώνιου» αντιπάλου, του Ολυμπιακού, που πλέον κινδυνεύει σοβαρά να μείνει εκτός Ευρώπης την επόμενη σεζόν, αν ο Αρης κατακτήσει το Κύπελλο…

Οι πολλές απουσίες του Παναθηναϊκού (Ιωαννίδης, Βαγιαννίδης, Σπόραρ, Αϊτορ, Βέρμπιτς) δεν εμπόδισαν τον Παναθηναϊκό να κυριαρχήσει στο ντέρμπι απέναντι στον αναιμικό Ολυμπιακό που εκτός των άλλων είχε να αντιμετωπίσει τις κάκιστες επιλογές του Καρβαλιάλ στο βασικό σχήμα.

Στο 7’ σουτ του Μπακασέτα απέκρουσε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ και στο 20’ ο Ολυμπιακός έχασε πολύ καλή ευκαιρία όταν από γύρισμα του Μασούρα ο Ροντινέι ανενόχλητος στην περιοχή με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 22’ ο Τσικίνιο απείλησε τον Ντραγκόβσκι και στο 25’ οι «πράσινοι» άνοιξαν το σκορ. Ο Μπακασέτας έκλεψε από τον Ρίτσαρντς, έδωσε στον Παλάσιος, αυτός γύρισε στο κέντρο άμυνας των «ερυθρολεύκων» κι εκεί πετάχτηκε ο Μπερνάρντ που έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι αλλά πήρε το ριμπάουντ και την έσπρωξε στα δίχτυα (1-0).

Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να γίνει δημιουργικός ελλείψει Φορτούνη και τα περίμενε όλα από τον Μασούρα που έφτιαχνε ο,τι καλό επιθετικά. Στις καθυστερήσεις οι Πειραιώτες είχαν μια ακόμη καλή στιγμή όταν από σέντρα και πάλι του Μασούρα, ο Ναβάρο έκανε το γυριστό σουτ αλλά ο Νταγκόβσκι μπλόκαρε.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους ο Καρβαλιάλ προχώρησε σε τριπλή αλλαγή ρίχνοντας στο ματς Φορτούνη, Ελ Κααμπί και Κίνι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που πίεσε και απείλησε στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου με τους Παλάσιος και Γερεμέγεφ. Όμως τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού τελειωμό δεν είχαν και στο 60’ από συνδυασμό των Τσέριν, Μπακασέτα, ο τελευταίος έκανε τη σέντρα και στη μικρή περιοχή πετάχτηκε ο Γερεμέγεφ που με κεφαλιά έκανε το 2-0, βάζοντας πολύ δύσκολα στον «αιώνιο».

Η πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού ήρθε στο 64’ όταν ο Ελ Κααμπί βγήκε μόνος μπροστά αλλά καθυστέρησε απελπιστικά και ο Κώτσιρας τον έκοψε σε κόρνερ. Στο 68’ ο Ελ Κααμπί πάλι σε πλεονεκτική θέση έκανε το σουτ αλλά του έβαλε σωτήριο τάκλινγκ αυτή τη φορά ο Πέρεθ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο το ματς άνοιξε για τα καλά. Καλή ευκαιρία να μειώσει είχε ο Μασούρας με κεφαλιά στο 82’ ενώ ο Πασχαλάκης μπλόκαρε τη βολίδα του Τσέριν στο 83’. Στο 84’ κεφαλιά του Ελ Κααμπί έφυγε άουτ και στο 85’ δυνατό σουτ του Φορτούνη έδιωξε εντυπωσιακά ο Ντραγκόβσκι.

Ο Γερμανός ρέφερι Σβεν Γιαμπλόνσκι «κιτρίνισε» τους Ορτέγκα, Αράο, Κίνι, Εσε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ντραγκόβσκι, Χουάνκαρ, Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αράο, Ρούμπεν, Μπακασέτας (90’ Ακαϊντίν), Μπερνάρντ (90’ Βιλένα), Τσέριν, Παλάσιος (79’ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ (79’ Τζούρισιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (46’ Κίνι), Έσε (77’ Ορτα), Αλεξανδρόπουλος (46’ Φορτούνης), Τσικίνιο, Μασούρας, Ρίτσαρντς (46’ Ελ Κααμπί), Ναβάρο (69’ Ποντένσε).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter