Παρέμβαση εισαγγελέα για… πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Παρέμβαση εισαγγελέα για… πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του Άκη Τσελέντη
Πηγή: Facebook/Screenshot

Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα Τσορμπατζόγλου να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί, εάν η… πρωταπριλιάτικη ανάρτηση του γνωστού σεισμολόγου Άκη Τσελέντη αποτελεί ποινικό αδίκημα και συγκεκριμένα το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο γνωστός επιστήμονας δημοσίευσε το βράδυ της Παρασκευής ένα status όπου έλεγε (με χιούμορ) ότι θα φύγει όλη η λάβα που βρίσκεται κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης, οπότε το Αιγαίο θα γίνει λιμνοθάλασσα και θα πηγαίνουμε στα νησιά με αυτοκίνητο. Επίσης, το ποστ αναφέρει τη χώρα Πινοκιστάν.

Μάλιστα, για να κατανοήσουν οι περισσότεροι ότι έκανε πλάκα, πρόσθεσε μια εικόνα του Πινόκιο και ένα λινκ για το τι είναι η Πρωταπριλιά. Αυτό βέβαια δεν στάθηκε ικανό για να πείσει τον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου Οδυσσέα, καθώς θεωρεί πώς είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων και ως εκ τούτου ποινικό αδίκημα με βάση το αρ. 191 του Ποινικού Κώδικα. Τσορμπατζόγλου, ο οποίος ζήτησε να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για το status του κ. Τσελέντη.

Ωστόσο το ομολογουμένως ιδιότυπο χιούμορ του κ.Τσελέντη δεν συγκίνησε τον Εισαγγελέας Εφετών, ο οποίος και παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Κατόπιν σχετικής αναρτήσεως σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, του Σεισμολόγου, Διευθυντού του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και Διευθυντού του Εθνικού Κέντρου Προειδοποίησης για τσουνάμι, κ. Ακη Τσελέντη, αναφορικά με επικείμενες καταστροφές βιβλικού ή και Ιρουρασικού μεγέθους στο Αιγαίο, με επίκεντρο τη Σαντορίνη Ν. Κυκλάδων, ανάρτηση η οποία προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, λόγω και της προέλευσης της στον πληθυσμό της Σαντορίνης του Νομού Κυκλάδων, αλλά και παγκοσμίως, παραγγέλεσθε, όπως επειγόντως διερευνήσετε, σχηματίζοντας σχετική προκαταρκτική δικογραφία, την πιθανή τέλεση εκ μέρους του, κατά τα άλλα διακεκριμένου επιστήμονα, της ποινικώς κολασίμου πράξεως του άρθρου 191 Π.Κ. (Διασπορά ψευδών ειδήσεων)» αναφέρει στην παραγγελία του ο Εισαγγελέας Εφετών,  σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: www.koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter