Παυλάκης: Ποιες παρελάσεις; Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα (Video)

Παυλάκης: Ποιες παρελάσεις; Πάμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα (Video)

Ιδιαίτερα ανήσυχος εμφανίστηκε ο Γιώργος Παυλάκης αναφορικά με την προοπτική εξέλιξης της πανδημίας τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα.

Σε εμφάνισή του στον ΣΚΑΪ, ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, ερωτηθείς σχετικά με τη διεξαγωγή παρελάσεων ή εορταστικών εκδηλώσεων, είπε ότι: αυτό που προέχει είναι να «σωθούν» τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά.

Ακόμα είπε ότι κρίνεται επίφοβη η επανάληψη του περσινού χειμώνα στην Βόρεια Ελλάδα και ο κίνδυνος να σημειωθεί, όπως είπε, ένα νέο «τσουνάμι» κρουσμάτων διότι «η μισή κοινωνία δεν είναι εμβολιασμένη».

Όσον αφορά την επιβράδυνση των εμβολιασμών επεσήμανε ότι έπρεπε να έχει επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε πολλές περισσότερες ομάδες πληθυσμού και πως η κυβέρνηση έπρεπε έχει νέα στρατηγική.

Εν συνεχεία, σήμανε συναγερμό για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες τονίζοντας πως δεν έχουμε δει ανάλογες με το εξωτερικό απώλειες σε αυτές τις ηλικίες και είπε χαρακτηριστικά: «Έχουν την ψευδαίσθηση ότι θα προστατευθούν από την κοινωνία. Εμείς χρωστάμε στον χάρο που δεν έχουμε θρηνήσει περισσότερα θύματα».

«Απαράδεκτη στάση ορισμένων ακόμα και των ειδικών που λένε βλέποντας και κάνοντας»  ανέφερε για το ενδεχόμενο νέο κύμα έξαρσης του ιού στην χώρα. Ο κ. Παυλάκης προείδοποίησε ότι όταν το έρθει το νέο κύμα, θα είναι πια αργά.

Ωστόσο έστειλε μήνυμα ελπίδας λέγοντας πως αξιοποιώντας τα εμβόλια και τηρώντας τα μέτρα «μπορούμε να περάσουμε έναν καλύτερο χειμώνα από αυτόν».

Τέλος, ανέφερε ότι με 2-3 χιλιάδες κρούσματα ημερησίως στη χώρα μας, είναι απαράδεκτο να επαναπαυόμαστε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter