Πέδρο Μαρτίνς: Σαρώνει τους τίτλους και τα ρεκόρ

Πέδρο Μαρτίνς: Σαρώνει τους τίτλους και τα ρεκόρ

Ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μέσα σε τρεις σεζόν στον Πειραιά έχει τρελάνει τη στατιστική.

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε τρεις σεζόν στην Ελλάδα έχει ήδη σφραγίσει με την παρουσία του τον πάγκο του Ολυμπιακού και δημιουργεί αγώνα με αγώνα τα δικά του ρεκόρ στον πρωταθλητή.

Ο Πορτογάλος τεχνικός μπόρεσε να συνδυάσει το καλό ποδόσφαιρο με την επιστροφή των «ερυθρολεύκων» στους τίτλους αλλά και με πολύ καλές ευρωπαϊκές πορείες… Οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθεώνουν τον Μαρτίνς που βάλθηκε με τη δουλειά του να ξεπεράσει τους προηγούμενους προπονητές της ομάδας και να δημιουργήσει τα δικά του ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθούν στο μέλλον.

Καλύτερος σε όλα

Τι λένε οι αριθμοί για τις τρεις σεζόν του Πορτογάλου κόουτς στον Ολυμπιακό; Στο πρωτάθλημα ο Μαρτίνς με την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν κατάφερε να σπάσει το φράγμα των 100 αγώνων και μετράει ήδη 102 στη Σούπερ Λιγκ 1 (σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ). Σε αυτούς έχει 80 νίκες, 16 ισοπαλίες και έξι ήττες, με συνολικό αριθμό γκολ 227 υπέρ και 52 κατά.

Στο Κύπελλο έχει δώσει 20 αγώνες (δεν περιλαμβάνεται ο χτεσινός τελικός με τον ΠΑΟΚ) με 13 νίκες, πέντε ισοπαλίες, δύο ήττες και 3816 τέρματα.

Συνολικά ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του Ολυμπιακού έχει στις εγχώριες διοργανώσεις: 122 αγώνες, 93 νίκες, 21 ισοπαλίες, οκτώ ήττες, 265-68 γκολ. Ειδικά οι φετινές επιδόσεις της ομάδας του Μαρτίνς τρομάζουν, αφού ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα με διαφορά 26 βαθμών από τον δεύτερο ΠΑΟΚ, +29 από τον τρίτο Αρη, +30 από την τέταρτη ΑΕΚ και +37 από τον Παναθηναϊκό και τέρματα 82-19, έχοντας την καλύτερη επίθεση και άμυνα.

Ξεπέρασε τον «Ντούσκο»

Εντυπωσιακό είναι ακόμη και το γεγονός ότι φέτος οι Πειραιώτες νίκησαν στην έδρα τους και τους τρεις αντιπάλους τους από τους Big-4 και στην κανονική περίοδο και στα πλέι οφ: 3-0 και 1-0 τον ΠΑΟΚ, 3-0 και 2-0 την ΑΕΚ, 1-0 και 3-1 τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ 131. Εκτός έδρας συνέτριψε ΑΕΚ (15) και Παναθηναϊκό (1-4), είχε δύο ισοπαλίες 1-1 με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έχασε 2-1 στη Λεωφόρο από τους «πράσινους» στην κανονική διάρκεια και στην Τούμπα 2-0 από τον ΠΑΟΚ, αφού είχε ήδη εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Τέλος, ο Πορτογάλος τεχνικός, που ξεπέρασε σε ευρωπαϊκές νίκες τον Μπάγεβιτς (17 έναντι 14), έκανε ένα ακόμη ρεκόρ κατακτώντας μαθηματικά τον τίτλο επτά αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος καθώς του έφτασαν 29 από τα 36 παιχνίδια της λίγκας για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα. Ως τώρα το ρεκόρ για την πιο γρήγορη κατάκτηση του τίτλου ήταν έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος που είχε πετύχει ο συμπατριώτης του Μαρτίνς Μάρκο Σίλβα το 2016 (το είχε σημειώσει και ο Παναθηναϊκός το 1995).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter