Ποδόσφαιρο: Η FIFA σκέπτεται «ημερολογιακή» σεζόν

Ποδόσφαιρο: Η FIFA σκέπτεται «ημερολογιακή» σεζόν

Tο ενδεχόμενο μετατροπής της ποδοσφαιρικής σεζόν σε «ημερολογιακή» εξετάζει η FIFA, με αφορμή την πανδημία.

Η πιθανή καθυστέρηση στην έναρξη της επόμενης περιόδου (ιδίως αν αποφασιστεί η ολοκλήρωση της τωρινής, που έχει διακοπεί) αναγκάζει τους ιθύνοντες να αναζητούν νέα φόρμουλα, σε συνδυασμό και με το Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί Νοέμβριο-Δεκέμβριο στο Κατάρ.

«Είχαμε στο μυαλό μας να προχωρήσουμε σε αλλαγές από το 2024, αλλά η πανδημία μας υποχρεώνει να επισπεύσουμε το σχέδιο», αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της FIFA Bίκτορ Μονταλιάνι. «Παρόμοιο χρονοδιάγραμμα χρησιμοποιείται ήδη στην αμερικανική ήπειρος, όπου τα πρωταθλήματα δεν διακόπτονται. Σε χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία και η Γερμανία, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για ποδόσφαιρο, ενώ τον χειμώνα έχει κρύο και χιόνι. Είναι παράλογο αυτό που κάνουμε».

Εάν προχωρήσει αυτό το πλάνο, η επόμενη σεζόν, του έτους 2021, μπορεί να ξεκινήσει π.χ. τον Ιανουάριο και να ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο, ακόμα και σε χώρες με πολύ ζεστό καλοκαίρι όπως η Ελλάδα.

O Καναδός Μονταλιάνι είναι πρόεδρος της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής (CONCACAF) και στενός συνεργάτης του προέδρου Τζιάνι Ινφαντίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter