Politico: Διεθνής είδηση το πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΑΔΑΕ

Politico: Διεθνής είδηση το πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΑΔΑΕ

Μόνο απαρατήρητο δεν περνάει από τα Διεθνή ΜΜΕ το πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΑΔΑΕ. Συγκεκριμένα, οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις στην ΑΔΑΕ έφτασαν έως και το Politico, το οποίο, με δημοσίευμα του καταγράφει την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην πρωτοφανή μεθόδευση για να αλλαχθεί η ηγεσία της ΑΔΑΕ και να μην επιβληθεί πρόστιμο στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές, επιχειρώντας να τερματίσει μια και καλή τις έρευνες για το σκάνδαλο υποκλοπών.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το Politico: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί ένα «θεσμικό πραξικόπημα» μετά την προώθηση αλλαγών στην ηγεσία της ανεξάρτητης αρχής που ερευνά το σκάνδαλο παρακολούθησης της χώρας. Η κυβέρνηση έκανε τις αλλαγές την περασμένη εβδομάδα με τη βοήθεια ψήφων από το υπερεθνικιστικό κόμμα της Ελληνικής Λύσης».

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρεται και στην επιστολή της Σόφι Ιν΄τ Βελντ προς τον Επίτροπο Δικαιοσύνης της ΕΕ, η οποία ζήτησε έρευνα για τους αντικαταστάτες της ηγεσίας στην ελληνική εποπτική αρχή.

Διαβάστε επίσης: Η Σόφι Ιν΄τ Βελντ φέρνει στην Κομισιόν το πραξικόπημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην ΑΔΑΕ

Παπανικολάου για το πραξικόπημα στην ΑΔΑΕ: Το ΣτΕ να θέσει ζήτημα ακυρότητας – Αδιανόητο να μας προβληματίζει έλεγχος της ΕΥΠ(Ηχητικό)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter