Πολωνία: Συνέλαβαν Ισπανό δημοσιογράφο με την υποψία ότι ήταν Ρώσος κατάσκοπος

Πολωνία: Συνέλαβαν Ισπανό δημοσιογράφο με την υποψία ότι ήταν Ρώσος κατάσκοπος
photo: twitter @Gonzalo Boye

Σύμφωνα με την Guardian η Πολωνία συνέλαβε Ισπανό δημοσιογράφο με την υποψία ότι ήταν Ρώσος κατάσκοπος ο οποίος σχεδίαζε να «πάει στην Ουκρανία για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του», δήλωσε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας (ABW)

Ο ύποπτος, ο οποίος αναγνωρίστηκε ως «πράκτορας της ρωσικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (GRU)», κρατείται επί του παρόντος στο Πρζέμισλ – κοντά στα σύνορα της Πολωνίας με την Ουκρανία το βράδυ της Κυριακής, ανέφερε η ABW.

Το υπόμνημα  που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Αστυνομία ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος έχει ρώσικη καταγωγή.

Συγκεκριμένα η  ABW ανέφερε ότι ο άνδρας πραγματοποίησε επιχειρήσεις προς όφελος της Ρωσίας και ταξίδεψε στην Ευρώπη και αλλού υπό την κάλυψη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας.

Ο δικηγόρος του, Γκονζάλο Μπόι, δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει ακόμα καταφέρει να επικοινωνήσει με τον πελάτη του. Σε προσωπικό του tweet ανέφερα ότι ο πελάτης του είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία και κρατείται στη φυλακή Rzeszow.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας δήλωσε ότι ενημερώθηκε από τις πολωνικές αρχές για τις κατηγορίες και πως θα προσφέρει προξενική βοήθεια.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter