Πολύχρωμη διαδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride στη Θεσσαλονίκη (Video)

Πολύχρωμη διαδήλωση του αυτοοργανωμένου Pride στη Θεσσαλονίκη (Video)

Με δυναμικό παλμό και πολύχρωμες εκφράσεις πραγματοποιήθηκε και φέτος η πορεία που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα πλαίσια του έβδομου αυτοοργανωμένου Pride στη Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης με βασικό σύνθημα: «Δε θα ζούμε από τύχη, ούτε για τα κέρδη τους. Θα ζούμε όπως θέλουμε εμείς.». Με τη σημερινή πορεία και το Drag Show που ακολουθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κορυφώνονται οι εκδηλώσεις ολόκληρης της εβδομάδας, που περιελάμβαναν συζητήσεις, αλλά και καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η πορεία ξεκίνησε από το Άγαλμα Βενιζέλου και πέρασε μέσα από την πλατεία Αριστοτέλους, όπου και στάθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα προκειμένου οι διαδηλώτριες και διαδηλωτές να τονίσουν τις ευθύνες της αστυνομίας στην δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Στη συνέχεια, ο κόσμος κατευθύνθηκε προς την γεμάτη κόσμο παραλιακή οδό, προκειμένου να παρέμβει εξώστρεφα ενάντια στην ομοφοβία και την τρανσφοβία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη διαδήλωση συμμετείχαν και πολλές οικογένειες με τα παιδιά τους, που κρατούσαν σημαίες με το ουράνιο τόξο.

Μικροένταση προκλήθηκε κατά τη διέλευση της πορείας από την περιοχή του Λευκού Πύργου, καθώς κάποιοι νεαροί, προσπάθησαν να κινηθούν εναντίον της διαδήλωσης με σεξιστικές χειρονομίες και άλλες προσβλητικές-επιθετικές κινήσεις. Στο σημείο έσπευσε η περιφρούρηση της πορείας, η οποία πρόλαβε και σταμάτησε τους νεαρούς δίχως να προκληθεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο.

Τέλος, η πορεία κατέληξε στην Καμάρα και στη συνέχεια ο κόσμος κατευθύνθηκε προς το Πολυτεχνείο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για το Drag Show και το πάρτι που κλείνουν τα αυτοοργαωμένα Pride, όλα αυτά τα εφτά χρόνια που διεξάγονται στη Θεσσαλονίκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter