Προοδευτική αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Προοδευτική αντεπίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σηµατοδότησε την ανάγκη και τη συλλογική µας απόφαση για την οικοδόµηση µιας νέας σχέσης µε την κοινωνία, τα µέλη και τους ψηφοφόρους µας. Ηταν ένα συνέδριο ανασυγκρότησης, αναστοχασµού και επανεκκίνησης, µε ανοικτό, ειλικρινή και δηµοκρατικό διάλογο, που επιβεβαίωσε και ανέδειξε την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και υπερψήφισε τις επικαιροποιηµένες προγραµµατικές µας θέσεις και προτεραιότητες. Η απόφαση του συνεδρίου είναι σαφής. ∆εν έχουµε την πολυτέλεια νέας εσωστρέφειας. Με ενότητα και συλλογικότητα οφείλουµε να προχωρήσουµε µπροστά και να ανταποκριθούµε στα κελεύσµατα και στις ανάγκες του λαού µας.

Ο ελληνικός λαός βιώνει µε δραµατικό τρόπο τις συνέπειες της διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Η µαζική παρουσία και συµµετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έστειλαν ισχυρό διπλό µήνυµα. Την απαίτηση να µην υπάρξει συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκληµα των Τεµπών. Την καταδίκη των κυβερνητικών πολιτικών που έχουν οδηγήσει στη δραµατική µείωση της αγοραστικής δύναµης και του επιπέδου ζωής των εργαζοµένων και της κοινωνικής πλειοψηφίας, την υπονόµευση των εργασιακών δικαιωµάτων, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, την απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, της δηµόσιας παιδείας και των δηµόσιων αγαθών.

Σήµερα, περισσότερο από ποτέ, είναι πολιτική και κοινωνική ανάγκη ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, βασικός πόλος της προοδευτικής παράταξης, ανεξάρτητος από οικονοµικά και εξωθεσµικά συµφέροντα, που εκφράζει µε σύγχρονους όρους µια πλατιά κοινωνική συµµαχία και µια εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική προοπτική.

Απέναντι στην αυξανόµενη κοινωνική επισφάλεια και τη διαµόρφωση µιας κοινωνίας χαµηλών προσδοκιών αναδεικνύουµε ότι είναι εφικτός ένας άλλος δρόµος, µια άλλη προοπτική για τη χώρα µας και τον λαό µας. Οι αξίες και οι αρχές µας για ελευθερία, ειρήνη, ισότητα, δηµοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, πολιτισµό και προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν σταθερή µας πυξίδα σε ένα ραγδαία µεταβαλλόµενο κόσµο. Με βάση αυτές δίνουµε απαντήσεις στις νέες κοινωνικές ανάγκες και προκλήσεις. Απευθυνόµαστε στους εργαζόµενους και στο νέο εργατικό δυναµικό της «ευελιξίας» και της επισφάλειας, στους µικροµεσαίους επιχειρηµατίες, τους επαγγελµατίες, στην υγιή επιχειρηµατικότητα, στους αγρότες, στις δυνάµεις που παράγουν και δηµιουργούν στην οικονοµία και στον πολιτισµό, στους συνταξιούχους, τους απόµαχους της δουλειάς, τους άνεργους και τους κοινωνικά αδύναµους και, προπάντων, στους νέους και στις νέες που αγωνίζονται και δικαιούνται ένα καλύτερο και πιο δίκαιο µέλλον που να χωρά τα όνειρά τους. Στόχος µας είναι µια νέα σύνθεση και ενοποίηση της ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας σε προοδευτική κατεύθυνση και κυβερνητική προοπτική, στη βάση ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κυβερνητικού προγράµµατος.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σήµανε την έναρξη της προοδευτικής αντεπίθεσης. Καλούµε κάθε προοδευτικό, δηµοκρατικό πολίτη να δώσουµε µαζί την κρίσιµη µάχη των ευρωεκλογών για την προοδευτική προοπτική της χώρας µας και της Ευρώπης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter