«Πρωθυπουργός» ο Ζαγοράκης, το κουμάντο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ

«Πρωθυπουργός» ο Ζαγοράκης, το κουμάντο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ

Το εύκολο για τον Θοδωρή Ζαγοράκη ήταν να εκλεγεί πρόεδρος στην ΕΠΟ. Είναι ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004 και οι Big 4 δέχθηκαν να είναι πρόεδρος κοινής αποδοχής. Με την εκλογή του αρχίζουν όμως τα δύσκολα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο εδώ και χρόνια βρίσκεται στο πάτο του βαρελιού, με ευθύνη των βαρόνων της μπάλας που κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να δίνουν λόγο σε κανέναν.

Ο Θ. Ζαγοράκης είναι ο νέος «πρωθυπουργός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά το κυβερνητικό σχήμα, δηλαδή το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ελέγχεται από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ! Οπότε στην ουσία δεν θα διοικεί την ομοσπονδία ο παλαίμαχος άσος, αλλά οι δύο Δικέφαλοι.

Κανείς δεν είπε ψέμματα στον Ζαγοράκη. Οταν τον περασμένο Ιανουάριο συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και πήρε το χρίσμα να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, οι παράγοντες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ του είπαν ότι είναι «καλοδεχούμενος», αλλά του ξεκαθάρισαν ότι «κουμάντο θα κάνουμε εμείς στην ομοσπονδία». Και ο «Ζαγόρ» το δέχθηκε μόνο και μόνο επειδή ήθελε να επιστρέψει στην Νέα Δημοκρατία από την οποία τον είχε διαγράψει ο Κ. Μητσοτάκης πριν από 14 μήνες. Επομένως μόνος του… έμπλεξε.

 

Ξέχασε τους πρώην συμπαίκτες του

 

Στο μήνυμα για την εκλογή του στην προεδρία της ΕΠΟ ο Θ. Ζαγοράκης λειτούργησε ως πολιτικός, γράφοντας το εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους εκπροσώπους των Ενώσεων και των ΠΑΕ για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού Ποδοσφαίρου.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη τους στο ακέραιο. Από αύριο ξεκινά η προσπάθεια για την ανάκαμψη του ποδοσφαίρου μας. Υπάρχει σχέδιο, υπάρχει και η διάθεση.

Σ’ αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Καλώ όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου να συστρατευθούν μαζί μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, γιατί και μπορούμε και θέλουμε. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Δεν έκανε καμία αναφορά στη μη εκλογή στο ΔΣ των τριών συμπαικτών του στην Εθνική Ομάδα (Χαριστέας, Παπαδόπουλος, Καφές), παρότι και ο ίδιος τους παρότρυνε να είναι υποψήφιοι. Υποτίθεται ότι θα ήταν οι άμεσοι συνεργάτες του στη νέα ΕΠΟ.

Ο Κώστας Βερνίκος, υπεύθυνος διεθνών σχέσεων της ΠΑΕ Ολυμπιακός, με ανάρτηση του στα social media εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για το γεγονός πως δεν εκλέχθηκε ο Άγγελος Χαριστέας στην ΕΕ της ΕΠΟ:

«Εκλογές ντροπή για την ΕΠΟ. Ζούμε σε μια χώρα στην οποία στην οποία καταψηφίζεται ο θρυλικός Άγγελος Χαριστέας στις εκλογές της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και προτιμάται ένας ιδιοκτήτης καφενείου…».

Την υποψηφιότητα του Χαριστέα και των Παπαδόπουλου, Καφέ προώθησε και ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Και μόνο για την εμπλοκή του στις εκλογικές διαδικασίες, ήταν δεδομένο ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα «μαύριζαν» τους τρεις διεθνείς. Ο Αυγενάκης είναι κόκκινο πανί για τους Δικέφαλους, καθώς τους βάζει διαρκώς τρικλοποδιές σε διάφορα επίπεδα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter