Πρωτοφανής προπαγάνδα με «μπαγιάτικες» δημοσκοπήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πρωτοφανής προπαγάνδα με «μπαγιάτικες» δημοσκοπήσεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Φωτογραφία: Facebook

Την συστηματική και συστημική απόκρυψη της αλήθειας στην Ελλάδα έρχεται να επιβεβαιώσουν τα πρωτοσέλιδα των «Νέων» και των «Παραπολιτικών». Τα δύο φιλοκυβερνητικά μέσα στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν την εκλογική κατρακύλα της γαλάζιας κυβέρνησης υποστηρίζουν πως η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται «να κάνει την μεγάλη ανατροπή» επικαλούμενα μια «μπαγιάτικη» δημοσκόπηση της GPO.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε πριν δύο μήνες. Οι εφημερίδες έρχονται να υποστηρίξουν πως η Νέα Δημοκρατία περνάει πρώτη σε τρεις από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης παραθέτοντας «ληγμένα» γραφήματα.

Υπενθυμίζεται δε πως η GPO αποτελεί εταιρία που ανήκε στον Χρήστο Καλογρίτσα, ενώ η οικογένεια Θεοδωρικάκου αποτελούσε βασικό της μέτοχο. Μπορεί η εταιρία πρόσφατα να άλλαξε χέρια, ωστόσο όμιλοι όπως εκείνος του Βαγγέλη Μαρινάκη συνεχίζουν «να παραγγέλνουν» εκεί τις δημοσκοπήσεις τους.

Οι πολύ παρατηρητικοί αναγνώστες θα δούνε τα μικρά γράμματα κάτω από το σχετικό διάγραμμα του πρωτοσέλιδου που έχουν την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δημοσίευσης (Ιούνιος 2022).

Την έκδηλη προσπάθεια προπαγάνδας από πλευράς των Νέων και των Παραπολιτικών δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Νάσο Ηλιόπουλο, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook σχολίασε:

«Τα Νέα σήμερα κατάφεραν να σπάσουν όλα τα κοντέρ γραφικότητας στην προπαγάνδα. Παρουσιάζουν σήμερα, 29 Ιουλίου, έρευνα της GPO που ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες – από τις 25 Μαΐου ως τη 1η Ιουνίου – και έχει ήδη δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» από τις 4 Ιουνίου. Προτείνουμε να την επαναφέρουν και μετά τη ΔΕΘ του κ. Μητσοτάκη» σχολιάζει ο Νάσος Ηλιόπουλος και τονίζει: «Λίγη ντροπή, σας βλέπουμε…».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει ότι «εάν δεν ήταν τόσο γελοία όλη αυτή η απέλπιδα προσπάθεια να πείσουν πως ο κ. Μητσοτάκης δεν καταρρέει, θα μπορούσε κανείς να μπει σε συζήτηση για την αξιοπιστία της δημοσκόπησης. Αλλά δεν αξίζει, καρφώνονται από μόνοι τους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter