Προϋπολογισμός: Παραλήρημα Φλωρίδη κατά ΣΥΡΙΖΑ – «Είστε ακροδεξιός» απάντησε ο Σαρακιώτης

Προϋπολογισμός: Παραλήρημα Φλωρίδη κατά ΣΥΡΙΖΑ – «Είστε ακροδεξιός» απάντησε ο Σαρακιώτης

Σε συκοφαντικό παραλήρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τους Ποινικούς Κώδικες επί Μιχάλη Καλόγηρου στο υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε ο Γιώργος Φλωρίδης από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, παρουσιάζοντας επί της ουσίας την αξιωματική αντιπολίτευση ως αιτία «απαλλαγής κακούργων».

«Όλη η φροντίδα σας όταν κυβερνούσατε ήταν πώς θα προστατέψετε τους εγκληματίες» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, απαντώντας στις εκτός μικροφώνου αντιδράσεις των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: «Εσείς πώς καταντήσατε να ψηφίζετε την απαλλαγή των κακούργων;»

Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός: «Άδειασε» Αυγενάκη, Θεοδωρικάκο και Χρυσοχοΐδη ο Βρούτσης για την ασφάλεια στα γήπεδα

Πρόσθεσε δε ότι με τους ΠΚ που ψηφίστηκαν το 2019, οδηγήθηκαν στο αρχείο 5.000 κακουργηματικές υποθέσεις, ενώ επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή πως «ξηλώθηκε» από το υπουργείο Δικαιοσύνης διότι δεν ήθελε να υπογράψει τους συγκεκριμένους Κώδικες, οι οποίοι -κατά τα λεγόμενα Κοντονή- ήταν «η πιο μεγάλη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχίας».

«Είστε ακροδεξιός…»

Στη συνέχεια, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, ξεκαθάρισε πως ο Στ. Κοντονής υπερψήφισε τους συγκεκριμένους Κώδικες και ανέγνωσε από τα πρακτικά όσα είχε δηλώσει τότε στην Ολομέλεια, καλώντας την εθνική αντιπροσωπεία να υπερψηφίσει.

Αποκάλεσε ακροδεξιό τον υπουργό, λέγοντας: «Έναν Φλωρίδη που ήταν υπουργός και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τον ξέρετε; Μήπως είναι συνωνυμία; Γιατί εσείς είστε ακροδεξιός…». Τόνισε, επίσης, πως με τις νέες αλλαγές που δρομολογούνται στους Κώδικες «όλος ο νομικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί», ρωτώντας τον κ. Φλωρίδη αν αντί για νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει προσλάβει «μυστικοσυμβούλους» για τη σύνταξη νομοσχεδίων.

«Από τότε που έφυγε η Χρυσή Αυγή είχα να ακούσω τέτοιο ακροδεξιό λόγο»

Απάντηση έδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος υπογράμμισε πως είχε να ακούσει τέτοιο ακροδεξιό λόγο από τότε που έφυγε η Χρυσή Αυγή από τη Βουλή.

Επισήμανε δε πως η αυταρχική κυβέρνηση Θάτσερ άρχισε με κουβέντες σαν κι αυτές του κ. Φλωρίδη, ενώ κατέληξε λέγοντας πως ο υπουργός εκφράζει τον τρόπο που η ακροδεξιά αντιμετωπίζει τους ΠΚ.

Δείτε επίσης: Φλωρίδης, ο Χαμουραμπί της ψειρούς

Ποινικός Κώδικας: Με υπογραφή Μαξίμου το καφκικό νομοθέτημα Φλωρίδη

Βάζει τους δημοσιογράφους φυλακή ο νέος Ποινικός Κώδικας του Φλωρίδη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter