Πυρά ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Για το θεαθήναι η καμπάνια περί bullying»

Πυρά ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη: «Για το θεαθήναι η καμπάνια περί bullying»

Καυστική είναι η κριτική που ασκεί ο Περισσός στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον αναποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα του bullying στα σχολεία. Οι γαλάζιοι επιτελείς, σύμφωνα με τον Περισσό, εμφανίζουν ξανά και ξανά επικοινωνιακά μέτρα και ψηφιακές πλατφόρμες, ενώ ταυτόχρονα με πρόσχημα το ζήτημα της ενδοσχολικής βίας χτυπούν το μαθητικό κίνημα που διεκδικεί.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι είναι για το «θεαθήναι» οι κινήσεις  κυβέρνησης και πρωθυπουργού  αναφορικά με την έναρξη της καμπάνιας ενάντια στο bullying, θυμίζοντας  μάλιστα ότι το 2019 η κυβέρνηση της ΝΔ  συγκρότησε Διακομματική Επιτροπή η οποία δεν συνεδρίασε ποτέ!

Παράλληλα, όμως, το ΚΚΕ  κρίνει ότι οι επιτελείς της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιούν ακόμη και το υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα του bullying,  για πολιτικές επιδιώξεις τους κατά της συλλογικής αγωνιστικής δράσης στα σχολεία. Όπως σημειώνει ο Περισσός φέρνουν από την πίσω πόρτα περισσότερη καταστολή, φτάνοντας, μάλιστα, στο σημείο, με το πρόσχημα της παρεμπόδισης μαθήματος, να ταυτίζει μορφές της συλλογικής πάλης των μαθητών  με την ενδοσχολική βία. Για το ΚΚΕ η απάντηση βρίσκεται στους συλλογικούς αγώνες για βελτίωση της ζωής και για να γίνει πράξη η αλληλεγγύη, απομονώνοντας πρακτικές, που γεννιούνται κι αναπτύσσονται στο καπιταλιστικό έδαφος του ατομισμού.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 9 Απριλίου 2024, το ΚΚΕ σχολίασε ως εξής την έναρξη της καμπάνιας ενάντια στο bullying από τον πρωθυπουργό:

Διαβάστε επίσης: Νέο «ποινολόγιο» στα σχολεία: Τι ανακοινώθηκε για αποβολές, απουσίες και κινητά τηλέφωνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter