Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Έντονη φημολογία για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Έντονη φημολογία για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν επιβεβαιώνει η Κουμουνδούρου.

Έντονη φημολογία επικρατεί από το πρωί στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία για το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε λίγη ώρα στη συζήτηση για την Υγεία στη Βουλή να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις υποκλοπές. Κίνηση που δεν επιβεβαιώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει εξαιρετικά πιθανή.

Διαβάστε σχετικά: LIVE: Η συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές – Εν αναμονή της παρέμβασης Τσίπρα

Το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, «αυτή είναι καλοδεχούμενη και θα τον ευγνωμονούμε».

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση σε πανικό: Τώρα είναι… αρμόδια η ΑΔΑΕ;

Σύμφωνα με το Σύνταγμα αμέσως μετά τη κατάθεσή της πρότασης, βάσει του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 142), η τελευταία διακόπτει τις εργασίες της για δύο ημέρες και μετά ξεκινά η συζήτηση, η οποία δεν μπορεί να παραταθεί πέρα από τρεις ημέρες από την έναρξή της. Η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας και η συζήτηση ολοκληρώνεται με την ονομαστική ψηφοφορία, η οποία μπορεί να αναβληθεί για σαράντα οκτώ ώρες, αν το ζητήσει η Kυβέρνηση. Η πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης γίνεται δεκτή μόνο όταν έχει υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές).

Διαβάστε σχετικά: Βουλή: Παρέμβαση Τσίπρα με ονόματα και διευθύνσεις για τις υποκλοπές – Σε πανικό το Μαξίμου

Η συγκεκριμένη κίνηση όπως είναι φυσικό έχει τους επικριτές έχει και τους υποστηρικτές της. Χωρίς να γνωρίζουμε τι θα πει σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας (εκτός από τα έξι ονόματα), εάν δηλαδή έχει κάποιο κρυφό χαρτί στο μανίκι του, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσει πρόταση μομφής είναι προφανές ότι θα φέρει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή που για μια ακόμη φορά επέλεξε να «δραπετεύσει» από μια τόσο σοβαρή συζήτηση. Παράλληλα θα συσπειρώσει σύσσωμη την Αντιπολίτευση αλλά πολύ δύσκολα μπορεί να περιμένει κάποιο ρήγμα στην κυβερνητική πλειοψηφία. Επιπροσθέτως, θα προσφέρει προεκλογικά το επιχείρημα στον πολιτικό του αντίπαλο ότι το θέμα των υποκλοπών κρίθηκε στην ψηφοφορία στη Βουλή.       

Διαβάστε σχετικά: Ο Μητσοτάκης πάλι δραπέτευσε την ώρα της αποκάλυψης

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter