Ria Novosti: Η Ελλάδα αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό αέριο

Ria Novosti: Η Ελλάδα αρνήθηκε να πληρώσει σε ρούβλια το ρωσικό αέριο

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφέρει σε δημοσίευμά του  ότι η Ελλάδα αρνήθηκε να πληρώσει για την προμήθεια ρωσικού αερίου σε ρούβλια. Το ίδιο έκαναν και μια σειρά από χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο ρώσος πρόεδρος έκανε πράξη την Πέμπτη την απειλή του να κόψει το αέριο σε «μη φιλικές χώρες», χώρες δηλαδή που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, αν δεν πληρώσουν σε ρούβλια.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε στις 23 Μαρτίου ότι η πληρωμή για τις προμήθειες φυσικού αερίου σε χώρες που έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα μετατραπεί σε ρούβλια. Οι όγκοι και οι τιμές δεν θα αλλάξουν. Έτσι αντέδρασε η Μόσχα στους περιορισμούς μεγάλης κλίμακας μετά την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία και το πάγωμα περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρυσό και συναλλαγματικά αποθέματα από τη Δύση.

Οι χώρες της G7 ήταν οι πρώτες που αντέδρασαν στην πρόταση.  Οι G7 αποκάλεσαν τη μεταφορά της πληρωμής σε ρούβλια μονομερή παραβίαση των όρων των συμβάσεων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο να πληρώσει για την προμήθεια ρωσικού αερίου σε ρούβλια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter