Σε πανικό η κυβέρνηση – Μακριά ακόμη το τείχος ανοσίας

Σε πανικό η κυβέρνηση – Μακριά ακόμη το τείχος ανοσίας

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς το πρόγραμμα εμβολιασμού δεν εξελίσσεται όπως είχε προβλέψει με αποτέλεσμα το τείχος ανοσίας του πληθυσμού να είναι ακόμη μακριά.

Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί περί τα 4,8 εκατομμύρια πολίτες, με τις δύο δόσεις ή ποσοστό 44% όπως ανέφερε στο μπρίφινγκ η Αριστοτελία Πελώνη. Το ποσοστό όμως, ενώ έχει ήδη μπει ο Ιούλιος απέχει σημαντικά από το 80% που απαιτείται για το τείχος ανοσίας του πληθυσμού και ενώ η χώρα έχει ανοίξει λόγω του τουρισμού που αυξάνει τον κίνδυνο των μεταλλάξεων.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσπάθεια εκμαυλισμού των νέων με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ και τα μέτρα διαχωρισμού των καταστημάτων εστίασης σε αμιγή και μεικτά. Η κ. Πελώνη διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα ισχύουν και για τους τουρίστες και ότι στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν αυστηρές κυρώσεις για τους επιχειρηματίες που δεν τα τηρούν και για τους πελάτες. Φυσικά κατά την διάρκεια του θέρους το πρόβλημα είναι μικρό καθώς όλοι θα προτιμήσουν μικτά μαγαζιά σε ανοικτούς χώρους.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταφέρει την πίεση στην κοινωνία, καταφεύγει στον κοινωνικό αυτοματισμό, με τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων και μετατρέπει τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε επιτηρητές.

Ο Άδωνις στον ρόλο του κακού

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γεωργιάδης εμφανίζεται στον προσφιλή του ρόλο του κακού.

Ο υπουργός Ανάπτυξης είπε προς του ιδιοκτήτες των καταστημάτων να υλοποιήσουν τα μέτρα διαχωρισμού και αστυνόμευσης των πολιτών απειλώντας πολύ απλά ότι «εάν δεν αποδώσει ο εμβολιασμός και έχουμε ένα τρίτο κύμα, τότε τον Χειμώνα θα κλείσουν ξανά τα καταστήματα και δεν θα υπάρχουν χρήματα για ενισχύσεις». Όπως είπε τα λεφτά τελειώνουν.

Ο υφυπουργός Άκης Σκέρτσος όμως σήμερα το πρωί απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown τον Χειμώνα κάτι που επιβεβαίωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη στο μπρίφινγκ. Για το αν τελειώνουν ή όχι τα λεφτά πάντως ο κ. Σκέρτσος και η κ. Πελώνη δεν πήραν θέση.

Ωστόσο διαφορετική ήταν η τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση ο οποίος είπε μεν ότι «τα χρήματα δεν είναι απεριόριστα, ωστόσο πρόσθεσε ότι χρήματα υπάρχουν γιατί η Ελλάδα μπορεί και δανείζεται με χαμηλά επιτόκια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter