Στάση εργασίας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη – Ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού

Στάση εργασίας στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης την Πέμπτη – Ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού

Ένα μήνα μετά την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό και από την παύση του χειροκροτήματος για τους «ήρωες» του υγειονομικού προσωπικού ξεκίνησαν οι απολύσεις υγειονομικού προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προχωρούν σε κινητοποιήσεις για την απόλυση αλλά και την μην ανανέωση συμβάσεων εργαζομένων που σύμφωνα με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου καλύπτουν πάγιες ανάγκες.

«Τελικά οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι η μονιμοποίηση των ΗΡΩΩΝ αλλά η συνέχιση της ομηρίας» αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων η οποία εξηγεί ότι «είχε δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα με την ανανέωση των συμβάσεων ενός αριθμού επικουρικού προσωπικού οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2019. Το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου. Ήταν στην πρώτη γραμμή την περίοδο του Covid-19και όχι μόνο».

«Η αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς τους όλο το διάστημα αλλά και κατά την διάρκεια της πανδημίας θα μείνει στα χειροκροτήματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση

Το τελευταίο διάστημα είχε δημιουργηθεί ιδιαίτερο πρόβλημα με την ανανέωση των συμβάσεων ενός αριθμού επικουρικού προσωπικού οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2019. Το προσωπικό αυτό καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Νοσοκομείου. Ήταν στην πρώτη γραμμή την περίοδο του Covid-19και όχι μόνο.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου προχώρησε σε διαβήματα, παραστάσεις και συναντήσεις τόσο με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και με τη Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ με ΑΙΤΗΜΑ την άμεση ανανέωση των συμβάσεων 27 επικουρικών για τους επόμενους 12 μήνες.

Παρά τις «προθέσεις και τις υποσχέσεις» το αποτέλεσμα ήταν η απόλυση ενός συναδέλφου και η παράταση της ομηρίας για τους υπόλοιπους για 4 μήνες.

Τελικά οι προθέσεις της κυβέρνησης δεν είναι η μονιμοποίηση των ΗΡΩΩΝ αλλά η συνέχιση της ομηρίας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ – ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ

Στο Ιπποκράτειο υπάρχουν τεράστια οργανικά κενά όλων των ειδικοτήτων. Πάνω από το 30-35% σε όλους τους κλάδους. Ενδεικτικά αναφέρουμε στην νοσηλευτική υπηρεσία πάνω από 300 κενές οργανικές θέσεις , στην διοικητική υπηρεσία 50 κενές οργανικές, στα παραϊατρικά πάνω από 50 κενές οργανικές θέσεις.

Υπηρετούν με ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικοί, ΟΑΕΔ) 80 συνάδελφοι οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Είναι εκπαιδευμένοι , είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του Νοσοκομείου.

Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ , ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ!!!!!!!!!

Είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, οι οποίοι πέραν του κορωνοιού είναι εκτεθειμένοι και σε άλλα λοιμώδη νοσήματα (Ηπατίτιδα, Φυματίωση ,AIDS κλπ). Ζητάμε την ένταξη μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου.

Στο Ν. 4690/2020 με το άρθρο 49 κυρώθηκε η Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου. Το νοσοκομείο μας δεν συμπεριλαμβάνεται στους δικαιούχους, αν και ήταν νοσοκομείο αναφοράς για παιδιατρικά – νεογνολογικά και μαιευτικά περιστατικά Covid-19.Συνάδελφοι που προσέφεραν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας νοιώθουν για ακόμη μία φορά «απογοήτευση».

Υπάρχει και η νέα Δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για την δημιουργία 30 κρεβατιών ΜΕΘ. Δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα: με ποιο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό! θα συνεχιστεί το ράβε-ξήλωνε με συχνές μετακινήσεις κλινικών! οι κλινικές που μετακόμισαν για τις ανάγκες της πανδημίας πότε θα επιστρέψουν στην κανονικότητα! με τι προσωπικό θα λειτουργήσουν οι νέες κλίνες ΜΕΘ! Εις βάρος ποιον υπηρεσιών γίνονται οι σχεδιασμοί!!!

Το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου ΓΝΘ στα πλαίσια της κλιμάκωσης των αγώνων προκήρυξε 3ΩΡΗ στάση εργασία (08.00-11.00πμ) για την ΠΕΜΠΤΗ 11-6-2020 για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και συγκέντρωση στον αύλιο χώρο του νοσοκομείου.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ 27 ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΩΛΗΜΕΝΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΩΝ 12 ΜΗΝΕΣ

Διεκδικούμε:

– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ( όλων των κλάδων)

– ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ( επικουρικοι-ΟΑΕΔ)

– ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ (χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter