Στήνουν νέα αγορά C-130

Στήνουν νέα αγορά C-130

Γιούργια στον ταβλά με τα κουλούρια! Στήνουν νέα αγορά 6 μεταχειρισμένων και 3 καινούργιων C-130, ενώ υπάρχει εγκληματική ευθύνη της κυβέρνησης για την απαξίωση του στόλου των μεταγωγικών αεροσκαφών.

Με βάση την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ για τον εκσυγχρονισμό των F-16, η Lockheed Martin έδωσε 20 εκατομμύρια ευρώ για ανταλλακτικά των C-130 και 60 εκατομμύρια για υπο κατασκευαστικά έργα στην ΕΑΒ για το τμήμα της γραμμής παραγωγής τμήματος των C-130J που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά.

Στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ η ΕΑΒ δεν ασχολήθηκε ουδέποτε σοβαρά για την συντήρηση των C-130. Κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν τα 20 εκατ. της LM. Απεναντίας κυβέρνηση και ΕΑΒ αναζητούσαν να κλείσουν deal με ισραηλινή εταιρία για να κάνει την συντήρηση των μεταγωγικών και αφού το σχέδιο ναυάγησε, έδωσαν την δουλειά της συντήρησης σε ιδιωτική εταιρία αποστράτων αεροπόρων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν παρ ολίγον ατύχημα!

Ο Αλ. Τσιπρας είχε χτες ενδελεχή ενημέρωση από στελέχη της 112 Π.Μ και τώρα τους περιμένει στην γωνία.
Με τον σεισμό στην Τουρκία ταρακουνήθηκαν τα δικά μας αστροπελέκια και υποτίθεται ξύπνησαν και διαπίστωσαν ότι από τον στόλο των 13 γερασμένων C-130 πετάει μόνο το ένα και δείτε τι γίνεται στην συνέχεια:
Βάζουν τους γαλάζιους “παπαγάλους” -νεαρούς και γέρικους- και σκούζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ «πω πω ξεμείναμε από μεταγωγικά αεροσκάφη». Οι πιο γέρικοι που είναι και πιο θρασείς επιρρίπτουν τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που διέλυσε την χώρα και την άμυνα της! Άκουγα χτες το πρωί τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να το ισχυρίζεται αυτό στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και μονολογούσα ΝΤΡΟΠΗ , ΝΤΡΟΠΗ, ΝΤΡΟΠΗ….

Χωρίς να έχω καμία πρόθεση να υποστηρίξω ότι έγιναν όλα καλώς καμωμένα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στον τομέα της Άμυνας δεν μπορώ να μην αναγνωρίζω και του “στραβού” το δίκιο!

Α) Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αλυσοδεμένη από την τρόικα και οποιαδήποτε αμυντική δαπάνη έπρεπε να εγκριθεί από τους δανειστές. Από το 2012 υπήρχε “ψαλίδι” στους εξοπλισμούς (κάτι που ο Μπάμπης το γνωρίζει καλύτερα από όλους μας) και όταν ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ήδη ΟΛΑ διαλυμένα με ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και πρωτίστως της ΝΔ που διαχρονικά είχε και εξακολουθεί να έχει διαλυτική εμπλοκή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Β) Επί ΣΥΡΙΖΑ η Πολεμική Αεροπορία συνέχιζε να καταθέτει χρήματα στην ΕΑΒ για την αγορά ανταλλακτικών και συντήρηση των C-130. Ωστόσο ο αστικός μύθος υποστηρίζει ότι πολύ πριν τον ΣΥΡΙΖΑ , η ΕΑΒ καθώς ελάμβανε τα χρήματα απο το ΓΕΑ , τα διέθετε για την μισθοδοσία του προσωπικού και όχι για την συντήρηση των C-130. Απομένει να το ελέγξει η Δικαιοσύνη.

Γ) Η παρούσα κυβέρνηση είχε «διαλυτική εμπλοκή» στον τμήμα συντήρησης των C-130 στην ΕΑΒ. Δείτε τι έχει συμβεί : Διαχρονικά μέσα από τις αγορές F-16 και τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που προβλέπουν οι αντίστοιχες συμβάσεις, η αμερικανική κατασκευάστρια Lockheed Martin λειτουργεί στην ΕΑΒ μονάδα παραγωγής ενός τμήματος των C-130J για την διεθνή αγορά.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την σύμβαση εκσυγχρονισμού του Ρ-3 και των F-16 σε viper ανέβασε σε 45 εκατομμύρια ευρώ το ετήσιο τζίρο της ΕΑΒ. Ποσό 20 εκατομμύρια για ανταλλακτικά 60 υποκατασκευαστικό έργο τμημάτων.

Το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε στην ΝΔ μια ΕΑΒ με ετήσιο τζίρο, πλέον, της τάξεως των 55 εκ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 45 προέρχονται από ανάθεση έργου από την Lockheed Martin (LM).

Και τι έκανε η ΝΔ στην ΕΑΒ; Τον πρώτο ενάμισι χρόνο η παρούσα κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία (Οικονομίας – Ανάπτυξης – Άμυνας ) αρνούνται να συνεννοηθούν και να προχωρήσουν στην πρόσληψη 150 εξειδικευμένων εργατοτεχνιτών στην ΕΑΒ ώστε να λειτουργήσει μια επιπλέον βάρδια για να μπορεί η Βιομηχανία να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις υποκατασκευαστικού έργου της Ελληνικής Αεροπορίας και της αμερικανικής εταιρίας Lockheed Martin.

Αυτή η ολιγωρία της νυν ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει με 150 Εργατοτεχνίτες την ΕΑΒ είχε αναγκάσει την Lockheed Martin να αναζητεί στο εξωτερικό εργοστασιακή μονάδα για να παράγει το υποκατασκευαστικό έργο που είχε συμφωνηθεί να παράξει η ΕΑΒ! Έπρεπε να παρέμβουν θεοί και δαίμονες για να συνεννοηθούν οι υπουργοί μεταξύ τους και να αποτραπεί η αποχώρηση της LM. Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αντιμετωπίζει την ΕΑΒ μόνο ως ένα deal και ως άλλο ένα ασημικό προς πώληση χωρίς να δίνει καμία σημασία στο παραγόμενο έργο της ΕΑΒ και την αλυσίδα συντήρησης και επισκευής των πτητικών μέσων των ΕΔ.

 

Δ.Β.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter