Σχέσεις στοργής Ανδρέα Λοβέρδου και ΝΔ για επιστολική ψήφο – Στη σκιά η υπόθεση των οροθετικών

Σχέσεις στοργής Ανδρέα Λοβέρδου και ΝΔ για επιστολική ψήφο – Στη σκιά η υπόθεση των οροθετικών
Φωτογραφία αρχείου

Κάθε φορά στα… δύσκολα για τη ΝΔ, το Μαξίμου βρίσκει πιστό σύμμαχό της τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μέχρι να ανακοινώσει επίσημα τη δημιουργία πολιτικής κίνησης ή/και σύμπραξης στις ευρωεκλογές με τους “γαλάζιους”, κινείται σαν να δίνει εξετάσεις υποταγής στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ώρα που έκανε το γύρο της ειδησεογραφίας το ζήτημα της καταδίκης της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την υπόθεση διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών (επί υπουργίας το 2012 Ανδρέα Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Προστασίας του Πολίτη), ο Ανδρέας Λοβέρδος αντί να σχολιάσει άμεσα την απόφαση, επέλεξε να υμνήσει την πολιτική Μητσοτάκη!

Στήριξε πλήρως την κυβέρνηση της ΝΔ στην απόφασή της για καθολική εφαρμογή της επιστολικής ψήφους και στις εθνικές εκλογές για τους εκτός επικρατείας εκλογείς. «Εφόσον θα ισχύσει στις ευρωεκλογές ορθώς να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb. Και όχι μόνο αυτό. Επιτέθηκε στην αντιπολίτευση! Κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι «εμφορείται από παλαιολιθικές φοβίες και λέει όχι στα αυτονόητα της εποχής».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακόμα και πριν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που επιστρατεύει υπερασπιστική γραμμή προς τη ΝΔ όποτε το κρίνει αναγκαίο σαν να είναι ο υπερασπιστής του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως γράφαμε στο Documentonews.gr τον περασμένο Ιούνιο, ότι μετά τις εθνικές εκλογές, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, που δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής, άρχισε, χωρίς ενδοιασμούς, δημόσια να «στάζει μέλι» για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είχε ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο της κυβέρνησης της ΝΔ (27/6/2023) και τέσσερις ημέρες, μετά, έκανε επίσκεψη στο υπουργείο Εργασίας και συνάντησε τον νέο υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη. Οπως έγραφε τότε στα σόσιαλ μίντια «Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εργασίας Αδ. Γεωργιάδη για το αντικείμενο ενός υπουργείου στο οποίο υπηρέτησα στα πιο δύσκολα χρόνια (2009-2010). Συζητήσαμε για τα μεγάλα θέματα του υπουργείου και του ευχήθηκα να είναι αποτελεσματικός».

Οι τοποθετήσεις του δεν εκπλήσσουν. Το μεσημέρι της Τρίτης (23 Ιανουαρίου 2024), ο Ανδρέας Λοβέρδος τάχθηκε υπέρ της κυβέρνησης της ΝΔ για την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις βουλευτικές εκλογές για τους εκτός επικρατείας εκλογείς . Ανάρτησε το εξής κείμενο:

«Η μέθοδος «αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση» οδηγεί νομοτελειακά στην απώλεια της κοινής λογικής. Γιατί δύο μέτρα και δύο σταθμά στην επιστολική ψήφο; Εφόσον θα ισχύσει στις ευρωεκλογές ορθώς να ισχύσει και στις εθνικές εκλογές.
Περί διευκόλυνσης του ψηφοφόρου πρόκειται. Απλά πράγματα.
Με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν σε τρία χρόνια θα υπάρχει και το πλεονέκτημα της τελειοποίησης του συστήματος.
Αντί η αντιπολίτευση να ζητάει και την ψηφιακή συμμετοχή στις εκλογές εμφορείται απο παλαιολιθικές φοβίες και λέει όχι στα αυτονόητα της εποχής.

Προφανώς οι ενστάσεις ως προς την κοινοβουλευτική διαδικασία είναι σωστές αλλά η ένταση της θέσης τους προδίδει αγωνιώδη προσπάθεια εξεύρεσης προσχημάτων άρνησης μιας αναγκαίας μεταρρύθμισης ή μάλλον δημιουργίας εικόνας περί ύπαρξης αντιπολίτευσης».

Διαβάστε επίσης: Επιστολική ψήφος: Δύο όρους βάζει ο Ανδρουλάκης για να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ – Στα «σχοινιά» η Κεραμέως

Ιστορική απόφαση του ΕΔΔΑ: Καταδίκη της Ελλάδας για την υπόθεση των οροθετικών γυναικών του 2012

Καταψηφίζει την επιστολική ψήφο ο ΣΥΡΙΖΑ: «Ανεπαρκής και ασυνεπής η κυβέρνηση» λέει ο Φάμελλος

ΣΥΡΙΖΑ: Φθηνό τέχνασμα και κοινοβουλευτική εκτροπή η τροπολογία Κεραμέως

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter