Συνάντηση Σι – Μεντβέντεφ στο Πεκίνο – Συζήτησαν για τις εμπορικές σχέσεις Ρωσίας – Κίνας

Συνάντηση Σι – Μεντβέντεφ στο Πεκίνο – Συζήτησαν για τις εμπορικές σχέσεις Ρωσίας – Κίνας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ πραγματοποίησε αιφνιδίως επίσκεψη στο Πεκίνο και είχε συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ κατά την οποία, όπως δήλωσε, συζήτησαν για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι τώρα αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, ανήρτησε βίντεο στον λογαριασμό του στο Telegram στο οποίο παρουσιάζεται να συναντά τον Σι, να χαμογελά για φωτογραφίες και συνάντηση ανάμεσα σε Κινέζους και Ρώσους αξιωματούχους.

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι με τον Σι συζήτησαν για τη “χωρίς όρια” στρατηγική εταιρική σχέση Ρωσίας-Κίνας, όπως και για την Ουκρανία. Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

«Συζητήσαμε τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κυβερνώντα κόμματα της Κίνας και της Ρωσίας, τη διμερή συνεργασία εντός της στρατηγικής εταιρικής μας σχέσης, συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της βιομηχανικής παραγωγής. Επίσης συζητήσαμε διεθνή ζητήματα -συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Οι συνομιλίες ήταν εποικοδομητικές», πρόσθεσε.

Η Ρωσία επιδιώκει να αναπτύξει στενότερους οικονομικούς, πολιτικούς δεσμούς και δεσμούς ασφαλείας με την Κίνα για να αντισταθμίσει την απώλεια των σχέσεων που είχε με τη Δύση και θεωρεί τον Σι πιθανό σύμμαχο σε έναν αντιδυτικό συνασπισμό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter