Συναυλία προς τιμή του Δημήτρη Μητροπάνου

Συναυλία προς τιμή του Δημήτρη Μητροπάνου

Με την υπέροχα «τεθλασμένη» φωνή του, με τη λαϊκότητά του, αλλά και με την στάση του απέναντι στα κοινωνικά τεκταινόμενα, πάντα δίπλα στους δίκαιους αγώνες, έχει κατακτήσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του κόσμου. Αυτό γράφαμε στο documentonews.gr για τον Δημήτρη Μητροπάνο, όταν βγήκε στον αέρα η είδηση ότι η οικογένειά του και η ΚΕ του ΚΚΕ οργανώνουν μεγάλη συναυλία προς τιμήν του, με αφορμή τα δέκα χρόνια από τον θάνατό του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή.

Όσοι βρεθούν απόψε στις 8.30 το βράδυ (Δευτέρα, 30.5.2022), στο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν ένα χειροκρότημα μνήμης στον Δημήτρη Μητροπάνο, που έφυγε από τη ζωή το 2012, και μαζί να κάνουν ένα μουσικό ταξίδι σε τραγούδια μεγάλων συνθετών και στιχουργών, που, όπως σημειώνουν οι οργανωτές της συναυλίας, η «μοναδική δωρική φωνή» του Μητροπάνου τα σφράγισε και τα πέρασε στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού.

Στη συναυλία για τον Δημήτρη Μητροπάνου θα δώσουν το “παρών” ερμηνεύοντας τραγούδια οι Πέγκυ Ζήνα, Παντελής Θαλασσινός, Βαγγέλης Κορακάκης, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Γιώργος Σαμπάνης, Κώστας Τριανταφυλλίδης. Συμμετέχει η Ορχήστρα του Δημήτρη Μητροπάνου- Γιώργος Κατσίκας (ντραμς), Γιάννης Κυφωνίδης (πλήκτρα), Μίμης Ντούτσουλης (μπάσο), Γιάννης Παπαζαχαριάκης (κιθάρα), Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Μάκης Πελέκας (μπουζούκι), Χρήστος Περτσινίδης (ηλεκτρική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Ανδρέας Τράπαλης (βιολί), Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν).Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφει ο Γιάννης Παπαζαχαριάκης. Την σκηνοθεσία , την επιμέλεια και την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ενώ την ευθύνη της ηχοληψίας έχει ο Δημήτρης Ευαγγελάτος. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 12 ευρώ/ Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στην ticketservices.gr. Προσκλήσεις διατίθεται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Αρχές Απριλίου, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υποδέχτηκε στον Περισσό τη σύζυγο και την κόρη του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια και Αναστασία. Εδωσε ντοκουμέντα από το Αρχείο του ΚΚΕ, που αφορούν στον πατέρα του Δημήτρη Μητροπάνου, Γιώργο -βιογραφική έκθεση και φύλλο της Εφημερίδας της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας της 25ης Οκτώβρη 1948 στην οποία ανακοινώνεται η προαγωγή του Γιώργου Μητροπάνου σε λοχαγό του ΔΣΕ. Σε εκείνη τη συνάντηση (14.4.2022), δημοσιοποιήθηκαν τα σχετικά με τη συναυλία τιμής στον γιο του Γιώργου, τον Δημήτρη Μητροπάνο. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ΚΚΕ, πρόκειται για μια οικογένεια δοσμένη στους αγώνες και το κίνημα και «αυτή την αγωνιστική παράδοση τίμησε μέχρι τέλους της ζωής του και ο Δημήτρης Μητροπάνος». Ο Περισσός θυμίζει ότι ο σπουδαίος λαϊκός τραγουδιστής πορεύτηκε στο πλευρό του ΚΚΕ και τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του ΚΚΕ και τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ-«Οδηγητή». Και βέβαια τραγούδια σημαντικών συνθετών/στιχουργών έγιναν με τη φωνή του λαϊκός “ύμνος” στα χείλη του κόσμου. Η συναυλία-αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο έχει τίτλο “Της ψυχής το παραπάνω”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter