Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Ποιοι μάρτυρες καταθέτουν

Συνεχίζεται η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Ποιοι μάρτυρες καταθέτουν

Συνεχίζεται σήμερα 1 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και απόπειρα βιασμού κατά συρροή.

Έπειτα από διακοπή ενός μήνα λόγω των θερινών διακοπών των δικαστηρίων, η δίκη ξεκινάει και πάλι με την κατάθεση φίλης της τρίτης καταγγέλλουσας που έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2014, μέσα στο αυτοκίνητο του στο Ψυχικό.

Η μάρτυρας άρχισε να εξετάζεται στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου στις 29 Ιουλίου ωστόσο η κατάθεση της δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί σήμερα με την υποβολή ερωτήσεων από την υπεράσπιση. Η μάρτυρας καλείται να απαντήσει στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης του ηθοποιού, προκειμένου να αποδεσμευθεί από την έδρα.

Η φίλη της τρίτης καταγγέλλουσας ανέφερε στην προηγούμενη συνεδρίαση ότι είδε την φίλη της λίγο μετά τα όσα είχαν συμβεί στο αυτοκίνητο του ηθοποιού.

Μάλιστα την περιέγραψε ως έναν άνθρωπο «σκοτεινό, αμίλητο, σαν να της είχε συμβεί κάτι τρομερο, είχε ζήσει το χειρότερο εφιάλτη της ζωής της».

«Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό. Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε. Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Όπως ανέφερε, «τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη. Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό» . Από την πλευρά της, η μάρτυρας θέλησε να σταθεί πλάι στη φίλη της για να το ξεπεράσει, καθώς δεν τέθηκε θέμα καταγγελίας του περιστατικού. «Δεν ήξερα τι να κάνω για να την βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της. Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτό τον άνθρωπο» είπε.

Οι επόμενοι μάρτυρες

Οι επόμενοι μάρτυρες που αναμένεται να καταθέσουν είναι επίσης συγγενείς και φίλοι των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ενώ στον κατάλογο των μαρτύρων περιλαμβάνονται και  ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίνα Νίνου, οι οποίοι θα εξεταστούν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter