Τα αγαπημένα domains στην Ελλάδα το 2024

Τα αγαπημένα domains στην Ελλάδα το 2024

Επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα επιδιώξουν και το νέο έτος να κατοχυρώσουν το δικό τους ξεχωριστό διαδικτυακό όνομα και ταυτότητα στην αχανή αγορά του ίντερνετ

Η συνεχής άνοδος του ηλεκτρονικού εμπορίου, που ενισχύθηκε ιδιαίτερα λόγω και της πανδημίας, οδηγεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις (ανεξαρτήτως μεγέθους) αλλά και επαγγελματίες να σπεύδουν να κατοχυρώσουν το δικό τους domain name προκειμένου να εξασφαλίσουν τη διαδικτυακή τους παρουσία, κάτι που σήμερα θεωρείται σχεδόν αυτονόητο ακόμη κι αν η επιχείρηση ή ο επαγγελματίας δεν πωλούν διαδικτυακά προϊόντα ή υπηρεσίες.

Τα δημοφιλέστερα

Ποια ήταν όμως τα domains που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα κατά το 2023; Σύμφωνα με τα στοιχεία από το Papaki, που κατέχει ηγετική θέση στην Ελλάδα στην κατοχύρωση domains, αγαπημένη κατάληξη αποτελεί, για μία ακόμη χρονιά, το domain .gr καθώς παρουσίασε αύξηση 22% στις κατοχυρώσεις το 2023. Τη δεκάδα των προτιμήσεων συμπληρώνουν τα domains .com, .site, .store, .online, .info, .shop, .org, .net και .space.

Σύμφωνα με το report, oι χρήστες προτιμούν τα domains .gr και .com, αλλά δεν αφήνουν εκτός και domain names που τους βοηθούν να κάνουν ξεκάθαρο το πεδίο της δραστηριότητάς τους. Ετσι τα .store και .shop βρίσκονται αιτιολογημένα στη δεκάδα, καθώς διευκολύνουν τον επισκέπτη να αντιληφθεί ότι βρίσκεται σε περιβάλλον ηλεκτρονικού καταστήματος.

Ως προς τα domain names που «δείχνουν» δραστηριότητα σε συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, την κορυφή κατέχει το .eu και ακολουθούν τα .co.uk, .it, .cy, .fr και .uk. Σύμφωνα με το report, το domain .eu αποτελεί μια πολύ καλή εναλλακτική για χρήστες που θέλουν ευρύτερα να δραστηριοποιηθούν στην Ευρώπη και δεν έχουν στόχευση μόνο σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Το domain .gr ήταν και φέτος η αγαπημένη κατάληξη στην Ελλάδα και ακολούθησαν τα .com, .site, .store, .online, .info, .shop, .org, .net και .space

Τι περιμένουμε για το 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το Papaki, για το 2024 το ενδιαφέρον του κόσμου για κατοχύρωση domains θα αυξηθεί χωρίς εκπλήξεις, καθώς το domain .gr εκτιμάται ότι θα ενισχύσει κι άλλο τη θέση του, ενώ το .com θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter