Τα θαύματα της γραφής

Τα θαύματα της γραφής

Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε βιβλία από καταξιωμένους, κλασικούς αλλά και νέους συγγραφείς

Παράδεισος
Αμπντουλραζάκ Γκούρνα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛΙΔΕΣ: 384
ΤΙΜΗ: €16,10

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμπντουλραζάκ Γκούρνα αφηγείται την ιστορία ενός δωδεκάχρονου παιδιού το οποίο πουλιέται από τον πατέρα του σε έναν πλούσιο έμπορο λίγο προτού η ανατολική Αφρική μετατραπεί σε πεδίο λυσσαλέων ανταγωνισμών Γερμανών και Βρετανών αποικιοκρατών για την κατοχή του φυσικού πλούτου της περιοχής. Σ’ αυτό τον κόσμο, όπου συνυπάρχουν μουσουλμάνοι και ανιμιστές μαύροι Αφρικανοί, χριστιανοί ιεραπόστολοι, Ινδοί μέτοικοι και οι πρώτοι άπληστοι Ευρωπαίοι άποικοι, ο νεαρός πρωταγωνιστής Γιουσούφ έρχεται αντιμέτωπος με τις πρώτες σημαντικές προκλήσεις της ζωής του. Θα περιηγηθεί σε μια χώρα που μαστίζεται από το δουλεμπόριο, τους φυλετικούς πολέμους, τις δεισιδαιμονίες και τις ασθένειες με φόντο την εδεμική ομορφιά της φύσης. Μετάφραση Κατερίνα Σχινά.

Μπόρνβιλ: Το διαιρεμένο βασίλειο
Τζόναθαν Κόου
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 496
ΤΙΜΗ: €22,00

Το νέο μυθιστόρημα του Τζόναθαν Κόου εκτυλίσσεται το 1945 στο Μπόρνβιλ, ένα ήρεμο προάστιο του Μπέρμιγχαμ όπου λειτουργεί το διασημότερο εργοστάσιο σοκολάτας στην Αγγλία. Εκεί μεγαλώνει η εντεκάχρονη Μαίρη και η ζωή της σημαδεύεται από μείζονες κοινωνικές αλλαγές. Παρακολουθούμε την πορεία της από την τελετή στέψης της βασίλισσας Ελισάβετ και τον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου ως τους βασιλικούς γάμους, τις βασιλικές κηδείες, το Brexit και τον κορονοϊό. Η Μαίρη θα αποκτήσει παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Μετάφραση Αλκηστις Τριμπέρη.

Ο πράσινος Χάινριχ
Γκότφριντ Κέλερ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κείμενα
ΣΕΛ.: 416 + 576 (δύο τόμοι)
ΤΙΜΗ: €15,90 + €18,02

Το δίτομο έργο του Γκότφριντ Κέλερ κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για το magnum opus του σημαντικότερου Ελβετού πεζογράφου και ποιητή του 19ου αιώνα (δημοσιεύτηκε το 1855), εν μέρει αυτοβιογραφικό, το οποίο ξεκινώντας από την παιδική ηλικία και καταλήγοντας στο στάδιο της ωριμότητας περιγράφει την τελικά αποτυχημένη απόπειρα του πρωταγωνιστή (και alter ego του συγγραφέα) να καταξιωθεί ως καλλιτέχνης. Θεωρείται καίριος σταθμός του αστικού (και ποιητικού) ρεαλισμού που άνθισε κατά τον 19ο αιώνα. Μετάφραση Τεό Βότσος.

Σε πρώτο ενικό
Χαρούκι Μουρακάμι
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛΙΔΕΣ: 224
ΤΙΜΗ: €16,60

Στην πέμπτη συλλογή διηγημάτων του ο Χαρούκι Μουρακάμι επιστρέφει με μια σειρά από ιστορίες για την αγάπη, τη μοναξιά, την παιδική ηλικία και τη μνήμη. Οι ιστορίες ισορροπούν δεξιοτεχνικά μεταξύ πραγματικότητας και μη πραγματικότητας, σε ένα μείγμα μαγικού ρεαλισμού και νοσταλγικής αυτοβιογραφίας. Ονειρικές καταστάσεις, επινοημένα άλμπουμ της τζαζ, μαϊμούδες που μιλάνε και κλέβουν τα ονόματα των γυναικών που αγαπούν, το πάθος για τη μουσική και το μπέιζμπολ, η χαμένη νεότητα και οι εφηβικοί έρωτες. Μετάφραση Βασίλης Κιμούλης.

Η Ανιέζε βαδίζει προς τον θάνατο
Ρενάτα Βιγκανό
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ακυβέρνητες Πολιτείες
ΣΕΛ.: 288
ΤΙΜΗ: €16,00

Η αληθινή ιστορία της Ανιέζε, η οποία βίωσε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από το υλικό που συγκέντρωσε για τη ζωή της η συγγραφέας Ρενάτα Βιγκανό. Η Ανιέζε διανύει έναν πόλεμο, περνάει δίπλα από κρεμασμένους, μαθαίνει για βασανισμένους, ακούει ριπές, βλέπει φωτιές, κουβαλάει τσάντες με σαλάμια και εκρηκτικά, κουράζεται, λασπώνεται, ονειρεύεται και καμιά φορά βαριέται. Τάσσεται με τους παρτιζάνους, μισεί τους φασίστες, σκοτώνει με τα χέρια της έναν απ’ αυτούς, προχωράει προς ένα θάνατο που έχει προαναγγελθεί. Μια ιστορία από την ιταλική αντίσταση. Μετάφραση Μαρία Φραγκούλη.

Το μερίδιο της γης
Ντάνιελ Γουάιλς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 232
ΤΙΜΗ: €14,35

Στο βιβλίο παρουσιάζεται η ζωή ενός ανθρακωρύχου του 19ου αιώνα και αποτυπώνει το κόστος της Βιομηχανικής Επανάστασης. Ενα καθηλωτικό ντεμπούτο από τον Ντάνιελ Γουάιλς. Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Ο Μάικλ είναι ανθρακωρύχος. Βγάζει το ψωμί του κατεβαίνοντας κάθε μέρα στα έγκατα της γης στη «Μαύρη Χώρα», την περιοχή των ανθρακωρυχείων στην κεντρική Αγγλία. Αλλά αυτή δεν είναι ζωή για ανθρώπους. Ο Μάικλ κάνει τα αδύνατα δυνατά και δουλεύει διπλή βάρδια για να μπορέσει ο γιος του ο Λουκ να πάει σχολείο, να γλιτώσει από αυτήν τη μοίρα. Ωσπου μια μέρα κάτω στις στοές βρίσκει μια φλέβα χρυσού. Αν βγάλει το χρυσάφι από εκεί μέσα, θα σωθούν και ο ίδιος και το παιδί του. Ενα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για το τίμημα της Βιομηχανικής Επανάστασης και τις ζωές που θυσιάστηκαν για να συμβεί. Μετάφραση Εφη Τσιρώνη.

Φρανκενστάιν
Μαίρη Σέλεϊ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κάκτος
ΣΕΛ.: 336
ΤΙΜΗ: €16,96

Η τραγική ιστορία του Βίκτορ Φρανκενστάιν και της βασανισμένης δημιουργίας του, ενός όντος που βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου καθώς έχει δημιουργηθεί από τα μέλη νεκρών. Το αριστούργημα της Μαίρης Σέλεϊ στην κλασική ελληνική μετάφραση της Ροζίτας Σώκου, σε μια επανέκδοση με νέα επιμέλεια και νέο εξώφυλλο. Το βιβλίο θεωρείται από πολλούς ως το πρώτο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας.

Διάλογοι με τη Λευκοθέα
Τσέζαρε Παβέζε
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 306
ΤΙΜΗ: €16,00

Είκοσι επτά σύντομοι τραγικοί διάλογοι στους οποίους οι θεοί και οι ήρωες της ελληνορωμαϊκής αρχαιότητας (από τον Οιδίποδα και τον Τειρεσία μέχρι την Καλυψώ και τον Οδυσσέα, από τον Ερωτα και τον Θάνατο μέχρι τον Αχιλλέα και τον Πάτροκλο) καλούνται να συζητήσουν για τη σχέση του ανθρώπου και της φύσης και το αναπόδραστο της μοίρας. Η έκδοση συμπληρώνεται, μεταξύ άλλων, από σημειώσεις που βρέθηκαν στα χειρόγραφά του και μια επιλογή κριτικών κειμένων. Οι «Διάλογοι με τη Λευκοθέα» μεταφράζονται για πρώτη φορά στα ελληνικά, από τον Γιάννη Ηλ. Παππά.

Napoli mon amour
Αλέσιο Φορτζόνε
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πόλις
ΣΕΛ.: 272
ΤΙΜΗ: €16,00

Η ιστορία του 30χρονου Αμορεζάνο ο οποίος ζει στη Νάπολη, μια πόλη την οποία η πένα του Αλέσιο Φορτζόνε σκιαγραφεί πνιγηρή και γκρίζα. Ο έρωτάς του με μια κοπέλα αναζωπυρώνει τις ελπίδες και τις επιθυμίες του: θέλει να ζήσει, να γράψει, να είναι ευτυχισμένος. Και να συναντήσει τον Ραφαέλε Λα Κάπρια, τον λογοτεχνικό του μύθο. Αλλά ο έρωτας σκορπίζει ακόμη πιο γρήγορα τις δυνάμεις του και τα χρήματά του, κάνοντας τις επιθυμίες που ξαναβρήκε και τις ελπίδες του για μια διαφορετική ζωή να ξεγλιστρούν ευρώ το ευρώ. Μετάφραση Δέσποινα Γιαννοπούλου.

Ντέιβιντ Κόπερφιλντ
Κάρολος Ντίκενς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κέδρος
ΣΕΛ.: 1128
ΤΙΜΗ: €33,00

Το αγαπημένο παιδί του Ντίκενς, όπως αποκαλούσε τον «Ντέιβιντ Κόπερφιλντ», εκδίδεται για πρώτη φορά σε πλήρη μορφή στα ελληνικά σε μετάφραση-άθλο των Αρη Σφακιανάκη και Ηρώς Σκάρου. Με χιούμορ αλλά και βαθιά αίσθηση του τραγικού, ο Ντίκενς αφηγείται την ιστορία του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, από τα στερημένα παιδικά του χρόνια έως τους πρώτους έρωτες και από τον καθημερινό αγώνα για τα προς το ζην έως τις δυσκολίες ενός γάμου. Ο ήρωας αντιμετωπίζει με σθένος κάθε εμπόδιο και από βοηθός σε δικηγορικό γραφείο και ανταποκριτής εφημερίδων εξελίσσεται σε διάσημο συγγραφέα.

Ανοιχτή θάλασσα
Νέλσον Αζούμα Κέιλεμπ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Μεταίχμιο
ΣΕΛ.: 276
ΤΙΜΗ: €16,60

Δυο νέοι μαύροι Βρετανοί γνωρίζονται και ερωτεύονται. Και οι δύο πήγαν με υποτροφία σε ιδιωτικά σχολεία στα οποία δεν ταίριαξαν, και οι δύο είναι τώρα καλλιτέχνες –φωτογράφος εκείνος, χορεύτρια εκείνη–, και οι δύο προσπαθούν να αφήσουν το ίχνος τους σε μια πόλη που πότε τους τιμά και πότε τους απορρίπτει. Μια ιστορία αγάπης αλλά και μια έντονη ματιά στη φυλή και την αρρενωπότητα. Μετάφραση Αλέξης Καλοφωλιάς.

Η νεαρή νύφη
Αλεσάντρο Μπαρίκο
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Πατάκη
ΣΕΛ.: 272
ΤΙΜΗ: €14,40

«Ιστορία χαμένης αθωότητας, δοσμένη µε αληθινή συγκίνηση» σύμφωνα με τον «New Yorker» είναι η ιστορία η οποία εκτυλίσσεται στις αρχές του εικοστού αιώνα σε µια εξοχική βίλα στον ιταλικό βορρά όπου φτάνει από την Αργεντινή η νεαρή μέλλουσα Νύφη. Η Οικογένεια την υποδέχεται χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία, ο Γιος δεν βρίσκεται εκεί, είναι στην Αγγλία απασχολημένος µε υποθέσεις της ανθηρής υφαντουργικής επιχείρησης. Στέλνει όμως εντυπωσιακά δώρα ξανά και ξανά. Και η Νύφη τον περιμένει, μέσα στο προστατευμένο περιβάλλον του σπιτιού και στις επιβεβλημένες ιεροτελεστίες του. Μετάφραση Αννα Παπασταύρου.

Πιρανέζι
Σουζάνα Κλαρκ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αίολος
ΣΕΛ.: 272
ΤΙΜΗ: €16,96

Το Σπίτι του Πιρανέζι είναι ένα λαβυρινθώδες οικοδόμημα με ατέλειωτους διαδρόμους και άπειρες αίθουσες. Ο Πιρανέζι δεν αποθαρρύνεται: παρατηρώντας μεθοδικά την παλίρροια μετρά με βάση την περιοδικότητά της τον χρόνο. Εξερευνά ακούραστα τον λαβύρινθο του Σπιτιού και καταγράφει το περιεχόμενό του. Είναι το έργο ζωής του. Αλλά δεν είναι ο μοναδικός άνθρωπος στο Σπίτι, υπάρχει και ο Αλλος. Ο Αλλος κάνει την επίσκεψή του δύο φορές την εβδομάδα και ενημερώνεται για την πρόοδο των ερευνών. Μετάφραση Αντώνης Καλοκύρης.

Ο άνεμος που σαρώνει
Σέλβα Αλμάδα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Κλειδάριθμος
ΣΕΛ.: 152
ΤΙΜΗ: €14,40

Στο πρώτο μυθιστόρημα της Αργεντινής Σέλβα Αλμάδα η ιστορία εκτυλίσσεται στην ύπαιθρο της χώρας της, όπου ο αιδεσιμότατος Πίρσον κηρύσσει το Ευαγγέλιο μαζί με τη Λένι, την έφηβη κόρη του, όταν χαλάει το αμάξι του. Αυτή η ενέργεια του Θεού –ή η μοίρα– τους οδηγεί στο σπίτι ενός ηλικιωμένου μηχανικού ονόματι Γκρίνγκο Μπάουερ και ενός νεαρού αγοριού, του Ταπιόκα. Οσο προχωράει η μέρα η περιέργεια και το μυστήριο μετατρέπονται σε απρόσμενη οικειότητα που αναπτύσσεται ανάμεσα στους τέσσερις: έναν άντρα με βαθιά πίστη στον Θεό, στην ηθική και στο δίκαιο και έναν άντρα με εμπειρίες που έχουν εδραιώσει μια ήπια απάθεια στην ψυχή του· έναν ήσυχο και σοβαρό ιδεαλιστή βοηθό μηχανικού και μια ανήσυχη και σκεπτικίστρια κόρη ιερέα. Μετάφραση Αγγελική Βασιλάκου.

Το ορφανοτροφείο
Σερχίζ Ζαντάν
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 384
ΤΙΜΗ: €15,93

Ενα αντιπολεμικό έργο γεμάτο δύναμη και ελπίδα. Ουκρανία, 2014. Ενας νεαρός δάσκαλος σχεδιάζει να φέρει τον δεκατριάχρονο ανιψιό του στο σπίτι από το ορφανοτροφείο στην άλλη άκρη της πόλης. Το σχολείο, στο οποίο η εργαζόμενη αδελφή του έχει παρατήσει τον γιο της, έχει δεχτεί πυρά και δεν προσφέρει πλέον ασφάλεια. Η διαδρομή στην πόλη –στην οποία η πολιτική κατάσταση είναι έκρυθμη– διαρκεί μία ολόκληρη ημέρα. Παραστρατιωτικά στρατεύματα και σκυλιά χωρίς ιδιοκτήτη εμφανίζονται στα ερείπια και απαθείς άνθρωποι παραπατούν. Ο διορατικός συγγραφέας φωτίζει τον τρόπο που ο πόλεμος έχει επηρεάσει τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων, δηλαδή των πιο αθώων και ευάλωτων της ουκρανικής κοινωνίας. Μετάφραση Δημήτρης Τριανταφυλλίδης.

Θανάσιμος έρωτας
Αγκαθα Κρίστι
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛΙΔΕΣ: 265
ΤΙΜΗ: €11,10

Μια συλλογή που περιλαμβάνει αστυνομικές ιστορίες με εγκλήματα, ερωτικά τρίγωνα, απάτες και θανατηφόρα ψέματα. Οι αγαπημένοι ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, Μις Μαρπλ, Πάρκερ Πάιν, Χάρλεϊ Κουίν και το ζεύγος Τόμι και Τάπενς είναι πανέτοιμοι να λύσουν τα πιο περίπλοκα ερωτικά μυστήρια. Μια σειρά από ιστορίες χωρίς… ευτυχισμένο τέλος με την υπογραφή της «βασίλισσας» της αστυνομικής λογοτεχνίας Αγκαθα Κρίστι. Μετάφραση Αικατερίνη Δουρίδα.

Ο συνταγματάρχης δεν κοιμάται
Εμιλιέν Μαλφάτο
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 120
ΤΙΜΗ: €12.20

Ενα βιβλίο για τον πόλεμο και την τρέλα. Τρεις άντρες χαμένοι, τρεις σκιές, περιφέρονται μες στην ατέλειωτη σκοτεινιά. Σε μια ανώνυμη πόλη μιας ανώνυμης χώρας σε πόλεμο ένας συνταγματάρχης ειδικός στις ανακρίσεις κάνει καθημερινά και μεθοδικά την αδυσώπητη δουλειά του: βασανίζει ανθρώπους για να μιλήσουν. Το βράδυ όμως ο συνταγματάρχης δεν κοιμάται. Ενας στρατός από φαντάσματα –τα θύματά του– έχει καταλάβει τα όνειρά του. Εξω βρέχει συνέχεια. Πόλη και άνθρωποι συγχωνεύονται σε ένα θολό τοπίο, λίγο σαν όνειρο ή εφιάλτη. Η Εμιλιέν Μαλφάτο είναι φωτογράφος, δημοσιογράφος και συγγραφέας. Εχει τιμηθεί με το βραβείο Goncourt πρώτου μυθιστορήματος. Η δουλειά της ως φωτογράφου έχει δημοσιευτεί μεταξύ άλλων στη «Washington Post» και στους «New York Times». Μετάφραση Ιωάννης Στρίγκος.

Ολιβ, ξανά
Ελίζαμπεθ Στράουτ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αγρα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 352
ΤΙΜΗ: €18,50

Το βιβλίο παρακολουθεί την παράξενη, αντιφατική αλλά βαθιά αξιαγάπητη Ολιβ Κίτριτζ, καθώς διανύει το δεύτερο μισό της ζωής της, να έρχεται σε επαφή με συνταρακτικές αλλαγές. Αιχμηρή, μαχητική αλλά και απροκάλυπτα ειλικρινής, η Ολιβ Κίτριτζ διαθέτει μια τεράστια ένταση για ζωή. Είτε πρόκειται για την έφηβη που συμφιλιώνεται με την απώλεια του πατέρα της είτε για τη νεαρή γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει την πιο ακατάλληλη στιγμή είτε για τη νοσοκόμα που εξομολογείται τον κρυφό της έρωτα από τα σχολικά χρόνια, η αξέχαστη και συναρπαστική Ολιβ στο φθινόπωρο της ζωής της συνεχίζει να μας ξαφνιάζει, να μας συγκινεί και να μας εμπνέει –σύμφωνα με τα λόγια της Στράουτ– «να σηκώσουμε το βάρος του μυστηρίου της ζωής με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χάρη μπορούμε». Μετάφραση Μαργαρίτα Ζαχαριάδου.

Το φοβερό βιβλίο
Τζέισον Μοτ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Διόπτρα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 392
ΤΙΜΗ: €17,70

Ενα πρωτότυπο βιβλίο που ανοίγει νέους δρόμους σκέψης. Τι σημαίνει να είσαι μαύρος στην Αμερική του σήμερα; Ενας συγγραφέας που ακροβατεί ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία ξεκινάει μια μεγάλη περιοδεία σε όλη τη χώρα για να προωθήσει το best seller βιβλίο του. Ομως ποιος είναι ο άνθρωπος πίσω από το προσωπείο του συγγραφέα; Η πραγματικότητα εισβάλλει εκκωφαντικά σαν δελτίο ειδήσεων στο ωραία σκηνοθετημένο success story και οι ιστορίες διασταυρώνονται και συγκρούονται με δύναμη, απειλώντας να εκτροχιάσουν την περιοδεία και τη ζωή του ήρωά μας. Μια καθηλωτική ιστορία για την αγάπη, τα όνειρα και τον ρατσισμό. Μετάφραση Δέσποινα Κανελλοπούλου.

Το κατώφλι της σκιάς
Λογοτεχνία, φιλοσοφία και ζωγραφική στον Τζορντάνο Μπρούνο
Νούτσιο Ορντινε
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Αγρα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 416
ΤΙΜΗ: €20,90

Από τον «Κηροπλάστη» (1582) στα «Πάθη» (1585), η συνύπαρξη φιλοσοφίας, λογοτεχνίας και ζωγραφικής αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς θεωρητικούς πυρήνες της σκέψης του Τζορντάνο Μπρούνο. (1548-1600). Η σειρά των εφτά έργων που έγραψε στα ιταλικά αρχίζει με μια κωμωδία με πρωταγωνιστή ένα φιλόσοφο-ζωγράφο και κλείνει μ’ ένα διάλογο στον οποίο ένας φιλόσοφος-ζωγράφος φιλοτεχνεί και σχολιάζει εικόνες. Καθώς σκιαγραφεί τη γέννηση και την εξέλιξή τους ο Νούτσιο Ορντινε αποδεικνύει τη βαθιά ενότητα που συνδέει το παρισινό θεατρικό έργο με τους λονδρέζικους διαλόγους. Ο αναγνώστης ανακαλύπτει έναν εκπληκτικά πιστό και αποκαλυπτικό οδηγό μελέτης για τον φλογερό και μαγικό κόσμο του Μπρούνο. Ο συγγραφέας δικαίως επιμένει ως προς τη φιλοσοφική ενότητα που παρατηρείται στον Μπρούνο ανάμεσα στον λόγο, τη σκέψη, τη ζωή και τον θάνατο. Μετάφραση Μαρία Σπυριδοπούλου.

Το μυστικό του βιβλιοπωλείου
Μισέλ Γκέιμπλ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 480
ΤΙΜΗ: €16,90

Ενα ιστορικό μυθιστόρημα από τη Μισέλ Γκέιμπλ για τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που μας ταξιδεύει σε μια ταραγμένη εποχή. Λονδίνο, 1942. Η Νάνσι Μίτφορντ δεν ανησυχεί μόνο για τις αεροπορικές επιδρομές και τους Γερμανούς κατασκόπους. Προσπαθεί συγχρόνως να ξεπεράσει μια οδυνηρή απώλεια, έχει αποξενωθεί από τον σύζυγό της, το επίδομα έχει περικοπεί και επιπλέον έχει εγκαταλείψει τη συγγραφική της καριέρα. Η βαθιά επιθυμία να ξεφύγει από όλα αυτά και η οικονομική ανάγκη την οδηγούν στο βιβλιοπωλείο του Χέιγουντ Χιλ, το οποίο καλείται να διευθύνει όσο ο ιδιοκτήτης του λείπει στον πόλεμο. Ανάμεσα σε μια γεμάτη καθημερινότητα και στα λογοτεχνικά σαλόνια που διοργανώνει για τους εκκεντρικούς της φίλους, η ζωή της Νάνσι ανατρέπεται ξανά όταν ένας μυστηριώδης Γάλλος αξιωματικός επιμένει ότι πρέπει να της αφηγηθεί μια ιστορία. Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Θάλασσα, θάλασσα
Αϊρις Μέρντοχ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 917
ΤΙΜΗ: €32,00

«Από τις καλύτερες μελέτες χαρακτήρων του 20ού αιώνα», σύμφωνα με τον «Observer», είναι το βιβλίο της Μέρντοχ που της χάρισε το βραβείο Booker το 1978. Ο Τσαρλς Αροουμπαϊ, πασίγνωστος θεατράνθρωπος, αποφασίζει να αποσυρθεί σ’ ένα σπίτι πλάι στη θάλασσα. Οπως λέει, έχει φτάσει η ώρα να ζήσει μακριά από το πλήθος και να γράψει τα απομνημονεύματα και τους στοχασμούς του. Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται όταν συναντά τυχαία τον εφηβικό του έρωτα. Ενα μυθιστόρημα για τα στοιχεία της ανθρώπινης φύσης που μας εμποδίζουν να ευτυχήσουμε. Μετάφραση: Αθηνά Δημητριάδου

Οι τρεις κόρες της Εύας
Ελίφ Σαφάκ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ψυχογιός
ΣΕΛΙΔΕΣ: 496
ΤΙΜΗ: €17,91
Από την Ιστανμπούλ ως την Οξφόρδη και από τη δεκαετία του ’80 έως σήμερα, το βιβλίο χτίζει μια δυνατή ιστορία για την πίστη και τη φιλία, τον έρωτα και την προδοσία, αλλά και την αντιπαράθεση ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη σκέψη. Η Πέρι πηγαίνει σε ένα δείπνο όταν ένας άγνωστος άντρας της αρπάζει την τσάντα. Καθώς προσπαθεί να την πάρει πίσω ανακαλύπτει τυχαία μια παλιά φωτογραφία. Απομεινάρι ενός παρελθόντος και ενός έρωτα που η Πέρι προσπαθούσε απεγνωσμένα να ξεχάσει. Η φωτογραφία γυρίζει την πρωταγωνίστρια πίσω στον χρόνο, στις αναμνήσεις της από το πανεπιστήμιο και τις ζωηρές συζητήσεις με τις φίλες της σχετικά με την ταυτότητα, το ισλάμ και τον φεμινισμό. Μετάφραση: Αννα Παπασταύρου

Το όνειρο της ραπτομηχανής
Μπιάνκα Πιτσόρνο
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 288
ΤΙΜΗ: €15,90

Μια τρυφερή ιστορία από τη βραβευμένη συγγραφέα Μπιάνκα Πιτσόρνο για τη σημασία της γυναικείας χειραφέτησης. Το μυθιστόρημα μάς μεταφέρει σε μια εποχή όπου η κάθε οικογένεια έραβε τα δικά της ασπρόρουχα και μετέτρεπε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού της σε πρόχειρο ραφτάδικο. Πρωταγωνίστρια μια μοδίστρα, ένα κορίτσι που γεννήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και έμαθε να ονειρεύεται. Να ονειρεύεται μια δική της ραπτομηχανή. Σε μια αυστηρή ταξική και συντηρητική κοινωνία, η πρωταγωνίστρια παλεύει να εκπληρώσει τις ριζοσπαστικές για την εποχή φιλοδοξίες της. Μετάφραση: Αννα Παπασταύρου

Ψεύτες του νερού και άλλες ιστορίες
Μπάρι Χάνα
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Καστανιώτη
ΣΕΛ.: 448
ΤΙΜΗ: €20,00

Κατάδυση στον sui generis λογοτεχνικό κόσμο του Μπάρι Χάνα –του πιο τρελού συγγραφέα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Τρούμαν Καπότε– όπου οι άντρες, οι γυναίκες, η θρησκεία, η λαγνεία, οι διαστροφές, οι εξαρτήσεις, τα καλά παιδιά, τα κακά παιδιά, η βία, τα όπλα, τα αυτοκίνητα, η φύση, τα ζώα, το ψάρεμα, οι φασαρίες, οι εμπρησμοί, ο σκληρός ρεαλισμός, ο τρυφερός σουρεαλισμός, η μουσική, το παρελθόν και το παρόν συγχωνεύονται και εκρήγνυνται σε ανεπανάληπτους συνδυασμούς. Μετάφραση: Νίκος Α. Μάντης

Ξανθές ρίζες
Μπερναντίν Εβαρίστο
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Gutenberg
ΣΕΛ.: 377
ΤΙΜΗ: €18,00

Το πρώτο μυθιστόρημα της Μπερναντίν Εβαρίστο που την έκανε ευρύτερα γνωστή είναι η αντεστραμμένη ιστορία της δουλείας. Τι θα γινόταν αν η ιστορία του δουλεμπορίου είχε αντιστραφεί και οι Αφρικανοί είχαν υποδουλώσει τους Ευρωπαίους; Η εντεκάχρονη Ντόρις, Αγγλίδα, ξανθιά, γαλανομάτα, πέφτει θύμα απαγωγής. Μαύροι δουλέμποροι την αλυσοδένουν και την οδηγούν στον νέο κόσμο για να δουλέψει ως σκλάβα σε φυτεία μαύρου μεγαλοκτηματία. Εκεί θα ζήσει χρόνια, μαζί με άλλους λευκούς σκλάβους, δουλεύοντας νυχθημερόν. Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

Πάρανταϊς
Φερνάντα Μελτσόρ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Δώμα
ΣΕΛ.: 132
ΤΙΜΗ: €15,00

Η Μεξικανή Φερνάντα Μελτσόρ από την οποία διαβάσαμε πριν από δύο χρόνια την «Εποχή των τυφώνων» –ένα μυθιστόρημα γροθιά στο στομάχι– επιστρέφει με το «Πάρανταϊς» με το οποίο κλείνει την τριλογία που άνοιξε με το αμετάφραστο στα ελληνικά «Aquí no es Miami». Το βιβλίο προσεγγίζει τις δύο όψεις του νομίσματος της μεξικανικής κοινωνίας μέσα από τα βιώματα δύο χαρακτήρων, του Πόλο που εργάζεται ως κηπουρός και θέλει να μπει σε συμμορία για να γλιτώσει από τη ζωή του και του Φράνκο ο οποίος ζει κοινωνικά αποκλεισμένος λόγω του βάρους του. Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Η παριζιάνικη βιβλιοθήκη
Τζάνετ Σκέσλιν Τσαρλς
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 528
ΤΙΜΗ: €17,90

Η αληθινή ιστορία των θαρραλέων βιβλιοθηκονόμων της αμερικανικής βιβλιοθήκης του Παρισιού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Παρίσι, 1939. Η Οντίλ Σουσέ έχει έναν αφοσιωμένο σύντροφο και μια ονειρεμένη δουλειά στη Βιβλιοθήκη του Παρισιού. Οταν οι ναζί καταλαμβάνουν την πόλη η Οντίλ χάνει τα πάντα, ανάμεσα σε αυτά και την αγαπημένη της βιβλιοθήκη. Και τότε, μαζί με τους συναδέλφους της, μπαίνει στην Αντίσταση με τα καλύτερα όπλα της: τα βιβλία. Κάποτε ο πόλεμος τελειώνει και η Οντίλ βιώνει μια μεγάλη προδοσία. Στη συνέχεια η ιστορία μεταφέρεται στη Μοντάνα των ΗΠΑ το 1983. Ενώ η νεαρή Λίλι αναζητά απεγνωσμένα νέες περιπέτειες, η μυστηριώδης γηραιά Παριζιάνα κυρία που κατοικεί σε ένα γειτονικό σπίτι κερδίζει το ενδιαφέρον της. Μετάφραση: Γιώργος Μπαρουξής

Η κόρη του συλλέκτη
Γκιλ Πολ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Ελληνικά Γράμματα
ΣΕΛΙΔΕΣ: 528
ΤΙΜΗ: €18,90

Η μυθιστορηματική βιογραφία της λαίδης Εβελιν Χέρμπερτ, της γυναίκας που πάτησε πρώτη το πόδι της στον ανασκαμμένο τάφο του Τουταγχαμών και ανατράφηκε στο κάστρο Χάικλιρ – το αληθινό Ντάουντον Αμπεϊ της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς. Η Εβελιν Χέρμπερτ ή Εβι, η κόρη του λόρδου Κάρναρβον, μεγαλώνει στο εντυπωσιακό κάστρο Χάικλιρ. Αδιαφορεί για την εθιμοτυπία και τον κόσμο της αριστοκρατίας και προτιμά να ταξιδέψει στην Αίγυπτο, να γίνει αρχαιολόγος και να εργαστεί στο πλευρό του πατέρα της και του Χάουαρντ Κάρτερ, οι οποίοι έχουν βάλει στόχο να ανακαλύψουν έναν ασύλητο αρχαίο τάφο. Τον Νοέμβριο του 1922 το όνειρό τους πραγματοποιείται. Πενήντα χρόνια μετά η Εβι ζει στο Λονδίνο με τον αγαπημένο της σύζυγο, τον Μπρογκρέιβ, και προσπαθεί να αναρρώσει έπειτα από ακόμη ένα ισχυρό εγκεφαλικό επεισόδιο που έχει επηρεάσει μεταξύ άλλων και τη μνήμη της. Τα μυστικά από το παρελθόν ανατρέπουν τη ζωή της. Μετάφραση: Γιάννης Σπανδωνής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter