Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12 ετών σε 49χρονο βιαστή

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 12 ετών σε 49χρονο βιαστή

Συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών επιβλήθηκε σε έναν 49χρονο που κατηγορείται ότι τον Μάρτιο του 2017 κρατούσε φυλακισμένη για πάνω από ένα 24ωρο μια 45χρονη γυναίκα στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη και τη βίαζε επανειλημμένως. Ο κατηγορούμενος, που είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια, οδηγείται στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του, καθώς δεν δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα του βιασμού, της παράνομης κατακράτησης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Απέρριψε επίσης την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση της 45χρονης για τον εφιάλτη που έζησε για περισσότερες από 24 ώρες στα χέρια του κατηγορούμενου.

Όπως είπε η ίδια κατοικούσε στην Αθήνα και συνομιλούσε για ενάμιση χρόνο με τον κατηγορούμενο που έμενε στη Θεσσαλονίκη. Σημείωσε ωστόσο πως ο ίδιος προφασιζόταν διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να μην της στέλνει φωτογραφίες του. Τον Μάρτιο του 2017 αποφάσισε να τον επισκεφτεί για να γνωριστούν από κοντά, καθώς όπως είπε, η διαδικτυακή τους επικοινωνία έβαινε ομαλά. Ανέφερε ακόμα πως διένυε μια περίοδο μετά από ένα κακό διαζύγιο και μεγάλωνε μόνη της την κόρη της, ενώ, όπως σημείωσε, ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει να την κάνει να τον εμπιστευθεί.

Ωστόσο, όπως κατέθεσε, όταν έφτασε στη Θεσσαλονίκη η εικόνα του άνδρα που αντίκρισε δεν ήταν αυτή που περίμενε. Σύμφωνα με την ίδια, πήγε από τον σταθμό των τρένων με ταξί στο σπίτι του κατηγορούμενου στις Συκιές και αυτός την περίμενε έξω. Τόνισε πως δεν θα έμενε εκεί αλλά σε ξενοδοχείο και εκεί έδωσαν απλά ραντεβού για τη συνάντηση. Η 45χρονη κατέθεσε πως, πάρα το γεγονός ότι δεν της άρεσε εμφανισιακά, του είπε να πάνε για έναν καφέ ώστε να μιλήσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την 45χρονη, ο κατηγορούμενος την πίεσε να μπουν στο ισόγειο διαμέρισμά του και εκεί φαίνεται πως άρχισε ο απόλυτος εφιάλτης.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Η 45χρονη περιέγραψε με λεπτομέρειες τις βασανιστικές ώρες που έζησε. «Το σπίτι ήταν σε άθλια κατάσταση και ήθελα να φύγω αλλά με εμπόδιζε ο σκύλος του. Με ανάγκασε να καθίσω στον καναπέ και πάλεψα για να με αφήσει. Του είπα 100 φορές «όχι». Αυτός έλεγε ότι έχει να πάει δυόμιση μήνες με γυναίκα και ότι θα κάνω ‘αυτό που πρέπει’. Φώναξα με όση δύναμη είχα και χτυπούσα τους τοίχους. Δεν μπορώ να περιγράψω πώς ένιωθα. Με κράτησε φυλακισμένη από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής και με βίαζε επανειλημμένα. Δεν μου έδινε φαγητό και ούτε με άφηνε. Σε κάποια στιγμή έπεσα σε λήθαργο. Δεν συμμετείχα σε τίποτα από όσα έκανε και νόμιζα ότι θα πεθάνω», είπε η γυναίκα στην κατάθεσή της.

«Ζητούσε επίμονα τους κωδικούς του κινητού μου. Αναγκάστηκα για να πάρω το παιδί μου. Όσο κοιμόμουν, με έβγαζε γυμνές φωτογραφίες και τις έστελνε από το κινητό μου στο δικό του για να φαίνεται ότι τις έστειλα εγώ», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια περιέγραψε πως το μόνο που ήθελε ήταν να την αφήσει να γυρίσει στο παιδί της. «Όταν επιτέλους με άφησε, είπε ‘θα έρθω μαζί σου γιατί θα πας να με καταγγείλεις για βιασμό. Δεν είμαι τόσο χαζός’. Και με πήγε στα ΚΤΕΛ γιατί είχα χάσει το τρένο. Δεν με άφησε να κάνω βήμα για να μην μιλήσω σε κανέναν», σημείωσε η 45χρονη με δάκρυα στα μάτια.

«Έλεγα Θεέ μου κάνε να φτάσω στο παιδί μου. Επέστρεψα με φρικτούς πόνους, θυμάμαι ώρες ολόκληρες να κλαίω στη μπανιέρα. Στην αρχή δεν το είπα σε κανέναν γιατί ένιωθα ντροπιασμένη και ταπεινωμένη», είπε.

Πρόσθεσε ότι το ομολόγησε εν τέλει σε μια φίλη της, που κατέθεσε ως μάρτυρας, όταν ο κατηγορούμενος άρχισε να στέλνει μηνύματα και να παίρνει τηλέφωνο συγγενείς της, ακόμα και τον πρώην σύζυγο και το ανήλικο παιδί της.

«Μία φορά που με πήρε, ήμουν με τη φίλη μου και τον έβαλα σε ανοιχτή ακρόαση για να παραδεχτεί τι έκανε. Μου είπε ‘αυτό που σου έκανα δεν είναι τίποτα μπροστά στο σκοτάδι που σε περιμένει. Θα έρθω να σε βρω. Και το παιδί σου και τον άνδρα σου», συμπλήρωσε η γυναίκα. «Δεν είχα ιδέα ότι θα ήταν έτσι», είπε ξεσπώντας.

«Είχα σκάσει ο άνθρωπος»

Σε μία παραληρηματική απολογία, ο 49χρονος αρνήθηκε ότι βίασε τη γυναίκα καθώς και ότι την κράτησε στο σπίτι του πάρα τη θέλησή της. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να πει πως η ίδια τον πίεζε να προχωρήσουν σε συνουσία, ζητώντας και αμοιβή.

«Μπήκε στο σπίτι και μου έλεγε πόσο χάλια είμαι εγώ και το σπίτι. Στην αρχή είχα συναισθήματα για αυτήν αλλά μετά με πρόσβαλε. Πήγαμε μέσα ξεκινήσαμε αλλά εγώ δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω αφού μίλησε έτσι για μένα. Προσπαθήσαμε πολλές φορές μετά κοιμήθηκε», είπε στην απολογία του.

«Αυτό που έζησα ήταν σοκ για μένα. Είχα σκάσει ο άνθρωπος», πρόσθεσε και είπε πως την πήγε ο ίδιος στα ΚΤΕΛ για να τη βοηθήσει.

«Όταν κατέβηκε στην Αθήνα μου μιλούσε γλυκά και μετά “μια ζέστη μια κρύο”. Με κατήγγειλε για εκδίκηση επειδή μίλησα με τον άνδρα της», κατέληξε.

«Θα μπορούσε να είναι ταινία θρίλερ»
Χείμαρρος ήταν στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας που τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τον εφιάλτη που έζησε η 45χρονη.

«Θα μπορούσε να είναι και ταινία θρίλερ αυτό που έζησε. Πήγε να γνωρίσει έναν άνθρωπο, δεν συναίνεσε ποτέ να βιαστεί πολλαπλώς, να φυλακιστεί, να στερηθεί την τροφή και την επικοινωνία με τους δικούς της», είπε χαρακτηριστικά.

«Είναι σοκαριστικό το μαρτύριο το οποίο υπέστη η εγκαλούσα. Να αποδοθεί δικαιοσύνη σε αυτήν τη γυναίκα», πρόσθεσε.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter