Τηλεδιάσκεψη Φον ντερ Λάιεν – Μισέλ – Λαγκάρντ ενόψει Eurogroup με… διαβεβαιώσεις στήριξης

Τηλεδιάσκεψη Φον ντερ Λάιεν – Μισέλ – Λαγκάρντ ενόψει Eurogroup με… διαβεβαιώσεις στήριξης

Μία ημέρα πριν από το κρίσιμο Eurogroup, οι πρόεδροι του Συμβουλίου, της Επιτροπής της Κεντρικής Τράπεζας και της ευρωομάδας συμφώνησαν στο ότι χρειάζεται στήριξη των πολιτών αλλά και των… επιχειρήσεων.

Oι πρόεδροι εξέτασαν -μέσω τηλεδιάσκεψης που είχαν τη Δευτέρα- την πρόοδο που σημειώθηκε στην οικονομική απάντηση της ΕΕ στην κρίση του κορονοϊού. «Υπάρχει μεγάλο περιθώριο αλληλεγγύης εντός των υφιστάμενων μέσων και των θεσμικών οργάνων, πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως αυτά τα εργαλεία και να παραμείνουμε ανοιχτοί για να κάνουμε περισσότερα. Ένα ισχυρό πακέτο είναι σε εξέλιξη. Ο στόχος μας είναι σαφής: θα προστατεύσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις από τον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Επισημαίνεται ακόμα πως ο προϋπολογισμός της ΕΕ, η Ενιαία Αγορά και τα άνευ προηγουμένου επίπεδα επενδύσεων, ιδίως των πράσινων και των ψηφιακών, αποτελούν μέρος της απάντησης και σημειώνεται: «Την επομένη ημέρα της κρίσης του κορονοϊού, η οικονομική ανάκαμψη σε όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερη και ισχυρότερη. Η απάντηση της ΕΕ θα βοηθήσει να προετοιμαστεί το έδαφος προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι Σαρλ Μισέλ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Μάριο Σεντένο καλούν όλα τα μέλη του Eurogroup «να εξετάσουν όλα τα δυνατά μέσα με επινοητικό και εποικοδομητικό τρόπο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter