Το ακούσαμε κι αυτό από τον Μηταράκη: «Θεσμική εκτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σεβάστηκε το απόρρητο»

Το ακούσαμε κι αυτό από τον Μηταράκη: «Θεσμική εκτροπή από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν σεβάστηκε το απόρρητο»

Για θεσμική εκτροπή κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο Νότης Μηταράκης, υπουργός Μετανάστευσης της κυβέρνησης του εθνικού ωτακουστή, κάνοντας λόγο από το βήμα της Βουλής για αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ «να σεβαστεί το απόρρητο».

Αφού επανέλαβε την κριτική για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας στον Έβρο», ο κ. Μηταράκης αμφισβήτησε τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία της ΑΔΑΕ, καθώς ισχυρίστηκε πως «νόμος αποφασίζει για τις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης Αρχής».

«Άρα, η Βουλή αποφασίζει τους κανόνες και ο δικαστικός λειτουργός την άρση απορρήτου. Αυτό είναι το Σύνταγμα κύριοι συνάδελφοι!» είπε, καθιστώντας -μάλλον χωρίς να το αντιλαμβάνεται- την ΑΔΑΕ νεκρό σώμα.

«Και βέβαια δεν μπορώ να μη σχολιάσω τη θεσμική εκτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την αδυναμία να σεβαστεί το απόρρητο» σημείωσε με στόμφο, συμπληρώνοντας σε αντίστοιχο ύφος ότι το απόρρητο εδράζει στο Σύνταγμα και πως ο ΣΥΡΙΖΑ το παραβίασε μέσω της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Βέβαια, για την πιστοποίηση της παρακολούθησης έξι υψηλά ιστάμενων θεσμικών προσώπων δεν ψέλλισε λέξη.

«Είναι ξεκάθαρη η διαφορά ήθους, πολιτικής και αποτελέσματος» ανέφερε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο υπουργός του αρχικοριού και ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του με την εξής διαβεβαίωση: «Στηρίζω την κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter