Το Ιράν διεκδικεί το πετρέλαιο του όσο η κυβέρνηση εξευτελίζεται

Το Ιράν διεκδικεί το πετρέλαιο του όσο η κυβέρνηση εξευτελίζεται

Σοβαρά ερωτήματα για τις κυβερνητικές επιδιώξεις δημιουργούν οι ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της κατάσχεσης χιλιάδων τόνων ιρανικού πετρελαίου από πλοίο ρωσικών συμφερόντων στην Κάρυστο αλλά και οι διπλωματικές περιπέτειες στην οποία εμπλέκουν τη χώρα μας οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί.

Έτσι, στον απόηχο της απόφασης ελληνικού δικαστηρίου που ανατρέπει την κατάσχεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες του φορτίου του ιρανικού πλοίου Lana ανοικτά της Καρύστου, η ιρανική πρεσβεία στην Ελλάδα σήμερα, με tweet της, αντέδρασε στην είδηση για την δικαστική ανατροπή.

Διαβάστε επίσης: Reuters: Ανατροπή με το τάνκερ «Lana» στην Κάρυστο – Άκυρη η κατάσχεση του φορτίου

Σύμφωνα με ανεπίσημη μετάφραση, o πρέσβης Αχμάντ Ναντέρι αναφέρει ότι «το Ελληνικό Εφετείο θα ακυρώσει την αρχική δικαστική απόφαση για κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου και, με τη χάρη του Θεού, ολόκληρο το φορτίο πετρελαίου θα επιστραφεί.»

Προσθέτει δε ότι «το θέμα παραμένει στην ατζέντα των εντατικών διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών για να εξασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή της απόφασης. Η προστασία των δικαιωμάτων του ιρανικού λαού είναι η κόκκινη γραμμή μας.»

Η χώρα καλείται, πλέον, να επιστρέψει το πετρέλαιο, έπειτα και από την απόφαση του Εφετείου Χαλκίδας, το οποίο ακύρωσε την απόφαση κατάσχεσης, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα το Μαξίμου και τα αρμόδια υπουργεία για τους «πειρατικούς» χειρισμούς τους στην υπόθεση.

Το περιστατικό, άλλωστε, εκτός του ότι έβαλε σε διεθνείς μπελάδες τη χώρα, την έφερε σε σφοδρή διπλωματική αντιπαράθεση με το Ιράν, αλλά και έχει οδηγήσει σε κατάσταση ομηρίας 47 ναυτεργάτες, που εργάζονταν στα δύο ελληνόκτητα πλοία, που έχει κατασχέσει στον Περσικό η Τεχεράνη ως αντίποινα.

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα: Μπλόκο σε τάνκερ που θα μετέφεραν ιρανικό πετρέλαιο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter