Το ΚΙΝΑΛ αντιδρά σε δημοσκοπήσεις που το εμφανίζουν σαν …φιλοΝΔ

Το ΚΙΝΑΛ αντιδρά σε δημοσκοπήσεις που το εμφανίζουν σαν …φιλοΝΔ

Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκαλούν δημοσκοπήσεις που, σύμφωνα με τους επιτελείς της, “σκιαγραφούν” υπό το πρίσμα του …παρακολουθήματος της ΝΔ το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη.

Χωρίς να υπάρχει ονομαστική αναφορά σε δημοσκοπική εταιρεία, το Γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ επέλεξε να βγάλει ανακοίνωση διευκρινίζοντας ότι αυτή δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής αλλά αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από την Χαριλάου Τρικούπη, αυτό που ενόχλησε το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ είναι, μεταξύ άλλων, ότι επιχειρείται μέσω δημοσκοπικών ερωτήσεων, να αποδοθεί φιλοκυβερνητική εικόνα του ΚΙΝΑΛ και να σκιαγραφηθεί το προφίλ των μελών και φίλων του, ωσάν αυτοί στην πλειονότητά τους να είναι φίλα προσκείμενοι στην ΝΔ. Προφανώς, αν και δεν αναφέρεται ονομαστικά, το σχόλιο σχετίζεται και με πρόσφατη δημοσκόπηση της Opinion Poll (μην ξεχνάμε ότι προ μηνός, και πριν από την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, υπήρξαν καταγγελίες του ΚΙΝΑΛ με επίκεντρο την εταιρεία δημοσκόπησης και ακολούθησε αντιπαράθεση).

Στη δημόσια παρέμβασή του το ΚΙΝΑΛ συμπυκνώνει την πολιτική του θέση στη φράση «ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός».

Στην ανακοίνωσή του (9.11.2021), το Γραφείο Τύπου του ΚΙΝΑΛ επισημαίνει τα εξής:

«Η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη.

Εδώ και καιρό συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες-που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ.

Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο.

Το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά.

Οι ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου μας μετά την εισήγηση της αείμνηστης Προέδρου Φώφης Γεννηματά, συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις.

Αυτό σημαίνει ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter