Το νησί της Ιταλίας που… χαρίζει κατσίκες

Το νησί της Ιταλίας που… χαρίζει κατσίκες

Η πρόσφατη απογραφή του πληθυσμού στο Αλικούντι, το μικρό ηφαιστειογενές νησί της νότιας Ιταλίας, γέννησε μία ιδέα στον δήμαρχο Riccardo Gullo, όταν διαπίστωσε ότι ο αριθμός των κατσικιών στο έκτασης πέντε τ.χλμ νησί ήταν εξαπλάσιος του πληθυσμού του νησιού που ανέρχεται σε 100 όλο το χρόνο.

Τα ζώα κάποτε ζούσαν αρμονικά δίπλα στους ανθρώπους και έγιναν τόσο μεγάλο τουριστικό αξιοθέατο όσο και το ηφαίστειο που κοιμάται. Όμως ο αριθμός τους έχει αυξηθεί τόσο γρήγορα τα τελευταία χρόνια που άρχισαν να έλκονται από τη συνηθισμένη τους κατοικία στην κορυφή του νησιού προς την κατοικημένη περιοχή, καταστρέφοντας την καταπράσινη βλάστηση, προκαλώντας όλεθρο σε κήπους και χωράφια, γκρεμίζοντας τμήματα πέτρινων τοίχων και ακόμη περιπλανώμενος στα σπίτια των ανθρώπων, προκαλώντας αιτήματα για λύση.

Η πρωτοβουλία «υιοθετήστε μια κατσίκα» θεωρήθηκε ότι ήταν ο καλύτερος τρόπος διαχείρισης του ζητήματος με τον πιο συμπονετικό τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC.

«Δεν θέλουμε να σκεφτούμε καν το ενδεχόμενο της σφαγής των ζώων, επομένως ενθαρρύνουμε την ιδέα του να τα χαρίσουμε», είπε ο Gullo. «Οποιοσδήποτε μπορεί να κάνει αίτημα για κατσίκα, δεν χρειάζεται να είναι αγρότης και δεν υπάρχουν περιορισμοί στους αριθμούς». Ο κόσμος έχει προθεσμία έως τις 10 Απριλίου για να υποβάλει το αίτημά του. «Είχαμε ήδη πολλά τηλεφωνήματα, μεταξύ άλλων από έναν αγρότη στο νησί Βουλκάνο που θα ήθελε να πάρει αρκετές κατσίκες καθώς, μεταξύ άλλων, παράγει ένα τυρί Riccota που εκτιμάται πολύ», πρόσθεσε ο Gullo. «Αν κάποιος έχει την ικανότητα να εξημερώσει μια κατσίκα, θα μπορούσε να είναι ένας όμορφος και πιο ανθρώπινος τρόπος για να ελέγξεις το θέμα».

Οι κατσίκες μεταφέρθηκαν για πρώτη φορά στο Alicudi πριν από 20 χρόνια από κάποιον δυνάμει εκτροφέα. Όμως το σχέδιο απέτυχε και οι κατσίκες αφέθηκαν στην τύχη τους. Τα προβλήματα που προκαλούνται από τον αυξανόμενο πληθυσμό τους επισημάνθηκαν για πρώτη φορά από τον Paolo Lo Cascio, πρώην δημοτικό σύμβουλο, το 2008. «Πρέπει να βρεθεί μια λύση καθώς η απειλή για τη βλάστηση του νησιού είναι σοβαρή», είπε ο Lo Cascio, ο οποίος υπολογίζει τον πληθυσμό των κατσικιών σε 800 και όχι 600.

Δείτε επίσης:

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη στους 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» και στον Κασιδιάρη ζητά η Εισαγγελέας


Άγιοι Ανάργυροι: «Πήγα μαυρισμένη στο ξύλο και με έδιωξαν» – Καταγγελία σοκ μετά και τις νέες αποκαλύψεις (Video)


Δημοσκοπήσεις «στο γκρι» για τη Νέα Δημοκρατία και το γαλάζιο «πλεκτό» που ξηλώνεται σταθερά


Άγιοι Ανάργυροι: «Η έρευνα διεξάγεται με μεγάλη ταχύτητα» λέει ο Χρυσοχοΐδης τέσσερις ημέρες μετά τη γυναικοκτονία


Αγ. Ανάργυροι: «Για να βρίσκεται εκεί ο νόμος του δίνει το δικαίωμα» – Οι ισχυρισμοί της ΕΛΑΣ για τον επίορκο αστυνομικό (Video)


Απίστευτες εικόνες: Αρχιμανδρίτης ξυλοκόπησε Μητροπολίτη μέσα σε εκκλησία – Έτρεξε και του έριξε μπουνιά (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter