Τόκιο 2020: Χάλκινος ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

Τόκιο 2020: Χάλκινος ολυμπιονίκης ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στους κρίκους. ‘Ένα μικρό παραπάτημα στην προσγείωση δεν άφησε τον Έλληνα Ολυμπιονίκη να υπερασπιστεί το τίτλο που είχε κατακτήσει στο Ρίο.

Ωστόσο, ο Πετρούνιας θα ανεβεί και αυτή τη φορά στο βάθρο, μαζί με δύο Κινέζους, χαρίζοντας το τρίτο μετάλλιο στην Ελλάδα, μετά τα δύο χρυσά των Στέφανου Ντούσκου, Μίλτου Τεντόγλου. Ο θρύλος του «άρχοντα των κρίκων» παραμένει ζωντανός.

Ο Πετρούνιας εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμά του, αλλά δεν είχε την άψογη προσγείωση του Λιου Γιανγκ. Η ανακοίνωση της βαθμολογίας τον βρήκε να αγκαλιάζεται με τον προπονητή του, Δημήτρη Ράφτη, ενώ οι κάμερες τον έπιασαν να φιλάει το εθνόσημο. Θυμίζουμε ότι ο Πετρούνιας υπέφερε πολύ μέχρι να εξασφαλίσει την πρόκριση μετά το χειρουργείο στον ώμο και σφράγισε το εισιτήριό του μόλις στις 25 Ιουνίου.

Ο Κινέζος Λιου Γιανγκ αγωνίστηκε πριν τον Πετρούνια και εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του, με  βαθμολογία 15,500. Στο φινάλε πανηγύρισε δακρυσμένος, μαζί με τον έτερο Κινέζο Χάο Γιου, που ήταν δεύτερος με 15.300.

Ο Γάλλος Αΐτ Σαΐντ ήταν τέταρτος με 14.900 και ο Τούρκος Ιμπραήμ Τσολάκ πέμπτος με 14.866, ενώ οι αθλητές που μοιράστηκαν με τον Πετρούνια το βάθρο του 2016 στο Ρίο έμειναν πιο πίσω: πέμπτος ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 14.833 και όγδοος ο Βραζιλιάνος Αρτούρ Ζανέτι με 14.133. Ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ ήταν έβδομος με 14.600.

Η τελική κατάταξη

Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.500

Χάο Γιόου (Κίνα) 15.300

Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.200

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter