Τουρκικές εκλογές: Αποσύρεται από την «κούρσα» ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Ποιος είναι ο λόγος (Video)

Τουρκικές εκλογές: Αποσύρεται από την «κούρσα» ο Μουχαρέμ Ιντζέ – Ποιος είναι ο λόγος (Video)

Ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του έπειτα από το σάλο που προκλήθηκε από απειλές που δέχθηκε σχετικά με δημοσίευση ροζ βίντεο στο οποίο υποτίθεται ότι συμμετέχει. Ο ίδιος κάνει λόγο για συνωμοσία που πηγάζει από τους γκιουλενιστές (FETO).

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο τέταρτος στις προτιμήσεις των Τουρκων ψηφοφόρων (το ποσοστό του κυμαίνεται στο 2%), ακύρωσε τις προεκλογικές του εμφανίσεις, επικαλούμενος λόγους υγείας.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε αυτεπάγγελτα έρευνα για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τον Ιντζέ. Στην ανακοίνωση της επισημαίνονται τα εξής: «Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 160 ΠΚ, η Γενική Εισαγγελία μας ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα κατά των υπόπτων με αριθμό δικογραφίας 2023/107442 για εκβιασμό, απειλές και πλαστογραφία εγγράφων που ρυθμίζονται στον τουρκικό Ποινικό Κώδικα».

Στη δήλωση του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα, η Ιντζέ ανάρτησε την Τετάρτη στο Twitter, «Πού είναι οι δημοσιογράφοι αυτής της χώρας, που συκοφαντούν και πραγματοποιούν επιχειρήσεις σπίλωσης με πλαστές αποδείξεις, πλαστά έγγραφα, πλαστά βίντεο για 45 μέρες; Πού είναι οι εισαγγελείς αυτής της χώρας; Όσοι ελπίζουν σε βοήθεια από τα σχέδια αυτών των άθλιων τρομοκρατών., όσοι τα διαδίδουν, όσοι πιστεύουν σε αυτούς, δεν θυμάστε τι έγινε στις δίκες συνωμοσίας; Θα πολεμώ αυτούς τους άθλιους τρομοκράτες για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Σύμφωνα με το άρθρο 160 του Ποινικού Κώδικα της Τουρκίας: «Μόλις ο εισαγγελέας πληροφορηθεί μια κατάσταση που δίνει την εντύπωση ότι έχει διαπραχθεί έγκλημα, με καταγγελία ή με άλλο τρόπο, ξεκινά αμέσως τη διερεύνηση του λόγου για να αποφανθεί αν υπάρχει περιθώριο για υποβολή δημόσιας αγωγής. Για τη διεξαγωγή της δίκης, οι δικαστικοί υπάλληλοι επιβολής του νόμου υπό τις διαταγές του υποχρεούνται να συλλέγουν και να διαφυλάσσουν τα αποδεικτικά στοιχεία υπέρ και κατά του υπόπτου και να προστατεύουν τα δικαιώματα του υπόπτου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter