Τραγωδία στη Λιβύη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων – «Γιατί έχασα το παιδί μου;» (Video)

Τραγωδία στη Λιβύη: Συγκλονίζουν οι συγγενείς των θυμάτων – «Γιατί έχασα το παιδί μου;» (Video)

Γροθιά στο στομάχι είναι τα λόγια των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας στη Λιβύη, των πέντε στελεχών της ελληνικής αποστολής που είχαν μεταβεί για να παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα που επλήγη από τις πλημμύρες. Ιστορίες όπως της νοσηλεύτριας Εύης Ανδρεαδάκη συγκλονίζουν επίσης όπως και ο πατέρας των δύο παιδιών που έχασαν τη ζωή τους, που είναι και πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη. Την ώρα που τα ερωτήματα παραμένουν.

Δείτε επίσης: «Καρφιά» ταξίαρχου ε.α. για Λιβύη: «Δεν έγινε αναγνώριση απειλής ούτε εκτίμηση κινδύνου – Εδώ πήγαμε ‘εκδρομή’» (Video)

Μιλώντας στο Mega, εξήγησε πως τα παιδιά του ήταν διερμηνείς της αποστολής και πρόσφεραν εθελοντικά ενώ εξέφρασε την εκτίμησή του για το τι συνέβη: «Όπως ταξίδευε το λεωφορείο έγινε πλαγιομετωπική με κάποιο αγροτικό αυτοκίνητο, το οποίο έχασε τον έλεγχο κι προκειμένου να ξαναμπεί στην πορεία του, σφηνώθηκε στο λεωφορείο και έγινε ανάφλεξη», είπε.

Και συνέχισε: «Και τα παιδιά αυτά και οι 5 βρίσκονταν σε αυτό το σημείο που έγινε η πρόσκρουση. Πλαγιομετωπική, αυτό έχω καταλάβει».

Πρόσθεσε: «Τα παιδιά ήταν 34 και 33 ετών. Τα παιδιά μου πήγαν να βοηθήσουν εκεί, έχουν μεγαλώσει εκεί. Είμαστε από τη Βεγγάζη, έχουμε μεγάλωσε εκεί έχουν τελειώσει το σχολείο, εγώ είμαι ο πρόεδρος της κοινότητος. Αγαπάνε τη Βεγγάζη, τη Λιβύη, και ήθελαν να βοηθήσουν. Εθελοντικά προσφέρθηκαν. Θα στείλουν τις σορούς με άλλο αεροπλάνο, οι τραυματίες ήρθαν το πρωί. Επέστρεψαν οι τραυματίες και θα στείλουν άλλο ένα C-27 να πάρει τις σορούς»,.

Από την πλευρά του ο πατέρας του 27χρονου που έχασε τη ζωή του, τόνισε στο Mega: «Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού πήγε. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία, πήγε σε πολλά κράτη».

Και πρόσθεσε: «Χτες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα ‘μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε’. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Τι άλλο να σας πω; Γιατί έχασα το παιδί μου; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…»

Εύη Ανδρεαδάκη: Η νοσηλεύτρια από το Ηράκλειο που είχε χάσει τον αδερφό της σε τροχαίο

Η Εύη Ανδρεαδάκη με καταγωγή από το Ηράκλειο διέμενε μόνιμα στην Αθήνα. Ωστόσο, η ιστορία της Εύης Ανδρεαδάκη είναι άκρως τραγική καθώς είχε χαθεί και ο αδερφός της σε τροχαίο ατύχημα στην Αθήνα πριν από χρόνια ενώ είχε και έναν θείο ο οποίος ήταν ιπτάμενος στην Πολεμική Αεροπορία που σκοτώθηκε σε δυστύχημα περίπου το 1980.

Διαβάστε τη συνέχεια: Η ιστορία της νοσηλεύτριας από το Ηράκλειο που σκοτώθηκε στη Λιβύη – Είχε χάσει τον αδερφό της σε τροχαίο

Οι συγκλονιστικές εικόνες που μεταδόθηκαν από την πρώτη στιγμή:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter