Τράπεζα Θεμάτων: Νέο αλαλούμ και πρόβλημα με την πλατφόρμα – Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας (Video)

Τράπεζα Θεμάτων: Νέο αλαλούμ και πρόβλημα με την πλατφόρμα – Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας (Video)

Νέα προβλήματα καταγράφονται το πρωί της Τρίτης με την Τράπεζα Θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις. Όπως και το πρωί της Δευτέρας, έτσι και την Τρίτη, «έπεσε» ξανά η ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας αποδίδει ξανά το πρόβλημα σε κυβερνοεπίθεση. Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξης Κόπτσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε πως χθες, Δευτέρα, η πλατφόρμα δεχόταν ταυτοχρόνως 280.000 επισκέψεις το δευτερόλεπτο από τους χάκερ, ενώ σήμερα ο αριθμός αυτός είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Δείτε επίσης: Οργή από την ΟΛΜΕ για την κατάρρευση της πλατφόρμας της τράπεζας θεμάτων

Σημειώνεται, ότι σήμερα είναι προγραμματισμένο να δώσουν εξετάσεις οι μαθητές της Γ’ λυκείου των ΓΕΛ που δεν ολοκλήρωσαν τις εξετάσεις τους τη Δευτέρα.

Φίλης: Δεύτερη μέρα ανοχύρωτες οι δημόσιες υποδομές

«Δεύτερη μέρα που πέφτει η ανοχύρωτη πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων. Το έργο Μητσοτάκη – Κεραμέως στην εκπαίδευση σε όλη του την καταστροφική μεγαλοπρέπεια», τονίζει σε δήλωσή του ο Νίκος Φίλης

«Το είχαμε ξαναδεί με την αμαρτωλή τηλεκπαίδευση μέσω Cisco, με τις αναθέσεις εκατομμυρίων σε ιδιώτες, για υποδομές που ήταν σε θέση να αναπτύξουν δημόσιοι εκπαιδευτικοί φορείς, με το «κρασάρισμα» των ψηφιακών συστημάτων για μια σειρά διοικητικές λειτουργίες του υπουργείου. Η αδιαφορία και η ανικανότητα για τις ηλεκτρονικές υποδομές του δημοσίου χαρακτήριζαν την τετραετία ΝΔ στο ΥΠΑΙΘ, με συνεργό φυσικά τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη», προσθέτει.

«Μέσα στην ιδεοληψία τους μάλιστα, αλλά και την απουσία εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, δεν νομοθέτησαν καν τη δυνατότητα να βάζουν τα θέματα οι καθηγητές των σχολείων, σε περίπτωση δυσλειτουργίας της πλατφόρμας. Πράγματι… άριστοι!» καταλήγει ο Νίκος Φίλης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter