Τσίπρας: Το κέντρο τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί – Τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο Μητσοτάκης;

Τσίπρας: Το κέντρο τηλεδιοίκησης Θεσσαλονίκης δεν λειτουργεί – Τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο Μητσοτάκης;

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στον Σταθμό Τοπικού Χειρισμού 1 του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την αυτοψία στο κέντρο τηλεδιοίκησης Λάρισας, όπου αντίκρισε όπου αντίκρισε ένα… γιαπί και μετά τις καταγγελίες πρώην σταθμαρχών και μηχανοδηγών πως αν λειτουργούσε δεν θα συνέβαινε το δυστύχημα.

Εκεί ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με μηχανοδηγούς για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σιδηροδρομικό δίκτυο στη βόρεια Ελλάδα, του περιέγραψαν τις ελλείψεις και τα προβλήματα και σημείωσαν εμφατικά ότι και στη Θεσσαλονίκη δεν λειτουργεί το σύστημα τηλεδιοίκησης.

Στην ερώτηση τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης, όπως είχε προγραμματίσει την επομένη του δυστυχήματος, ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών κ. Γενιδούνιας τόνισε πως «ο κ. Μητσοτάκης θα εγκαινίαζε ένα κομμάτι προς Στρυμόνα που μισοδουλεύει», εξηγώντας πως «οι 4 από τους 8 σταθμούς είναι εκτός».

Όπως του είπαν οι εργαζόμενοι η διαχείριση της κυκλοφορίας γίνεται με «ανταλλαγή τηλεγραφημάτων και αίτηση γραμμή ελευθέρας» και πρόκειται για σημαντικό σταθμό, καθώς διαχειρίζεται όλα τα τρένα για Ειδομένη, Στρυμόνα, Φλώρινα και Αθήνα όταν αναχωρούν από Θεσσαλονίκη».

Μετά την αυτοψία στο σημείο, ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Η απώλεια 57 συνανθρώπων μας με αυτό τον τραγικό τρόπο σε ένα σιδηροδρομικό δυστύχημα δεν αποτελεί θυσία, είναι έγκλημα. Και μάλιστα προαναγγελθέν έγκλημα, λαμβάνοντας υπόψιν τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο ακόμη και με εξώδικα, λαμβάνοντας όμως υπόψιν και την εγκατάλειψη του σταθμού τηλεδιοίκησης Λάρισας από το καλοκαίρι του 2019, που αν λειτουργούσε θα είχε αποφευχθεί το μοιραίο.

Δυστυχώς, ίδιες εικόνες απαξίωσης βλέπει κανείς και στην Θεσσαλονίκη.

Ενημερώθηκα σήμερα ότι ο σταθμός τηλεδιοίκησης βλέπει κάποια περιορισμένα κομμάτια από τη Θεσσαλονίκη ως την Ειδομένη και κάποια μέχρι τον Στρυμόνα, αλλά δεν λειτουργεί.

Και αναρωτιέμαι, τί ακριβώς θα ερχόταν να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός – τραγική ειρωνεία – 12 μόλις ώρες μετά το μοιραίο δυστύχημα; Όσοι πιστεύουν ότι η πολιτική είναι μόνο επικοινωνία, έρχεται κάποια στιγμή η ίδια η ζωή με δραματικό τρόπο να τους διαψεύσει. Η πολιτική οφείλει να είναι πρωτίστως ευθύνη και όχι υποκρισία. Οφείλει να είναι ευθύνη και όχι ψεύτικη επικοινωνία.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter