TV – Οι ταινίες της ημέρας: «Jurassic World», το αντιρατσιστικό «Υπηρέτριες» και το πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη

TV – Οι ταινίες της ημέρας: «Jurassic World», το αντιρατσιστικό «Υπηρέτριες» και το πορτρέτο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη

Σήμερα, Παρασκευή 10 Ιουνίου, προβάλλεται το μπεστ σέλερ της Κάθριν Στόκετ «The Help»-Υπηρέτριες που περιγράφει τις φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική του 1960, το ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του αρχαιολόγου Γιάννη Σακελλαράκη Το Ίχνος του Χρόνου και το Jurassic World.

Jurassic World/ STAR-21:00

Έπειτα από δέκα χρόνια λειτουργίας το θεματικό πάρκο Jurassic World είναι έτοιμο ναλανσάρει την καινούργια του ατραξιόν: ένα γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο.

Σκηνοθεσία: Κόλιν Τρέβοροου

Ηθοποιοί: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ ντε Ονόφριο, Τζούντι Γκριρ

Υπηρέτριες/ ALPHA-23:45

Αμερικανικός Νότος, 1962. Η 22χρονη Σκίτερ επιστρέφει από το κολέγιο, αποφασισμένη να γίνει συγγραφέας, παρά τις αντιδράσεις της μητέρας της, που προτιμά να τη δει παντρεμένη.

Σύντομα θα πάρει μια απόφαση, που θα αναστατώσει όχι μόνο τις ζωές των δικών της ανθρώπων, αλλά και ολόκληρη την κωμόπολη Τζάκσον: να πάρει συνεντεύξεις από τις έγχρωμες γυναίκες που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη φροντίδα εύπορων οικογενειών της περιοχής. Η πρώτη που ανοίγει την καρδιά της είναι η Ειμπελιν, η υπηρέτρια της καλύτερης φίλης της Σκίτερ, κάτι, που όμως αρχικά θα προκαλέσει τη δυσαρέσκεια της κλειστής τους κοινότητας…

Σκηνοθεσία: Τέιτ Τέιλορ

Ηθοποιοί: Eμα Στόουν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Μάικ Βόγκελ, Aλισον Τζάνεϊ, Σίσι

Σπέισεκ, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέσικα Τσαστέιν, Aνα Καμπ

*Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο «The Help» της Κάθριν Στόκετ.

*Χρυσή Σφαίρα και Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της Οκτάβια Σπένσερ και έλαβε άλλες τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ συμπεριλαμβανομένης και εκείνης για Καλύτερη Ταινία.

Το Ίχνος του Χρόνου/ ΕΡΤ2 – 23.40

Η Διονυσία Κοπανά ήθελε να κάνει ένα ντοκιμαντέρ για τον αρχαιολόγο Γιάννη Σακελλαράκη, εμπνευσμένη από τον αρχαιολόγο πατέρα της, μέσω του οποίου είχε γνωρίσει το έργο του. Συναντήθηκε μαζί του προκειμένου να πάρει την άδεια για να κινηματογραφήσει τον ίδιο και το έργο του, αλλά δεν πρόλαβε να γυρίσει ούτε ένα πλάνο μαζί του.

Ο Γιάννης Σακελλαράκης πέθανε πριν τα γυρίσματα κι έτσι το ντοκιμαντέρ ξεκίνησε σαν αποχαιρετισμός και χρέος μαζί. Ενα ταξίδι, περισσότερο, όχι μόνο στα μέρη όπου ο «ήρωάς» της άφησε το ίχνος του, αλλά και στον ίδιο το χώρο και κυρίως το χρόνο, που με οδηγό την «απουσία» του Σακελλαράκη, θα έμοιαζε πλέον με μια ανασκαφή που θα μπορούσε να κρύβει μέχρι και θησαυρούς.

Σκηνοθεσία: Διονυσία Κοπανά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter