Βιτριόλι – Μονή Πετράκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από παλιότερη επίθεση του ιερέα – «Έτσι μας επιτέθηκε το 2015» (Video)

Βιτριόλι – Μονή Πετράκη: Βίντεο – ντοκουμέντο από παλιότερη επίθεση του ιερέα – «Έτσι μας επιτέθηκε το 2015» (Video)

Προβλήματα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας Βέροιας είχε προκαλέσει στο παρελθόν ο ιερέας που την Τετάρτη επιτέθηκε σε Μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη.

Όπως αναφέρει το Verianet.gr, ο 37χρονος ιερέας είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών ενώ είχε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση με πολίτες ενώ μία φορά λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια ενώ είχε επιτεθεί σε δημοσιογράφο το 2015.

Δείτε το  σχετικό βίντεο:

Ο δημοσιογράφος που μπήκε στο «στόχαστρο» του ιερέα του 2015, μιλώντας στο Mega, τόνισε: «Ο πρωταγωνιστής του βίντεο που δείξατε με τον καβγά με τον ιερέα είμαι εγώ. Πριν έξι χρόνια ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα γύρισμα στην εκκλησία και βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα. Ο άνθρωπος αυτός βρέθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία σε μια ιεραποστολή μάλλον για ανθρωπιστικούς λόγους. Βρισκόταν στη Λιβύη, εκεί ήταν διάκονος και τελικά χειροτονήθηκε ιερέας. Όταν γύρισε στην Ελλάδα τοποθετήθηκε σε ένα χωριό κοντά στη Βέροια, όπου κατοικούν πρόσφυγες, εξαιρετικά φιλήσυχοι».

Ο Δημήτρης Καρολίδης εξήγησε: «Στις 31 Μαΐου το 2015 βρέθηκα στο χωριό αυτό για να κάνουμε ένα ρεπορτάζ λαογραφικού χαρακτήρα. Επειδή ήταν και εύκολο ρεπορτάζ πήρα μαζί μου και δύο νέα παιδιά, σπουδαστές δημοσιογραφίας. Είχαμε μπει στην εκκλησία να κάνουμε το ρεπορτάζ, και εκεί που γινόταν η Θεία Λειτουργία, διεκόπη και ο παπάς άρχισε να λογομαχεί με τον ψάλτη. Όταν πήγαμε να φύγουμε μας ζήτησαν το υλικό από την κάμερα και δε μας άφηναν να φύγουμε. Μέσα σε λίγα λεπτά το προαύλιο μετατράπηκε σε Φαρ Ουέστ. Ένας από το περιβάλλον του ιερέα έπιασε την κοπέλα που είχα μαζί μου από το λαιμό επειδή τραβούσε φωτογραφίες, ο ιερέας επιτέθηκε στο νεαρό που είχα μαζί μου με την κάμερα. Πρώτη φορά τον γνώρισα τότε, και έπαθα σοκ. Δεν ήξερα ποιον να προστατεύσω. Χτυπούσε την καμπάνα για να έρθει στο σημείο κόσμος, ότι τάχα μου απειλείται η εκκλησία. Υπήρχε κόσμος με το μέρος του. Από αυτό το επεισόδιο ξεκίνησε η διαδικασία της καθαίρεσής του».

Documento Newsletter