Βόλος: Μετρά τις πληγές της η πόλη από την κακοκαιρία Elias – Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό

Βόλος: Μετρά τις πληγές της η πόλη από την κακοκαιρία Elias – Παραμένει χωρίς πόσιμο νερό

Το πέρασμα της κακοκαιρίας Elias βούλιαξε στη λάσπη τον Βόλο προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στα δίκτυα διανομής νερού. Η αποκατάσταση των βλαβών σε αντλιοστάσια και υδραγωγεία δεν έχει ολοκληρωθεί και ως εκ τούτου οι κάτοικοι δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και οι διανομές εμφαλιωμένων νερών σε σπίτια και επιχειρήσεις δεν δύνανται να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

Παράλληλα όσο περνούν οι μέρες από τις απανωτές καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τον Βόλο αναδύεται και το μέγεθος των ζημιών στην πόλη ,αλλά και στα προάστιά της.

Συνεργεία της Περιφέρειας Θεσσαλίας εργάζονται για να αποκαταστήσουν στοιχειωδών προσβαση προς Άνω Βόλο,’Αγιο Ονούφριο και Ανακασιά μέσω της οδού Ιωλκού που “εξαφανίστηκε” από τα νερά του Κραυσίδωνα, στο ύψος του Ασκληπιείου Ανω Βόλου.

Στην Νέα Δημητριάδα από το «σπάσιμο» του χειμάρρου Άναυρος οι κάτοικοι προσπαθούν να βάλουν σε τάξη τα πλημμυρισμένα σπίτια τους,ενώ η ιστορική παραλία-πλαζ του Αναύρου έχει αφανιστεί μαζί με τα παραδοσιακά εστιατόρια που αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την πόλη του Βόλου για πάνω από 100 χρόνια.

Στα προάστια του Βόλου την Αγριά και τις Αλυκές,η κατάσταση εξακολουθεί να είναι τραγική.Στην Αγριά τα βουνά λάσπης παραμερίστηκαν και δημιουργούν ολόκληρο τοίχο δεξιά και αριστερά για να δοθεί στην κυκλοφορία η παραλιακή οδός,αλλά η εικόνα είναι αποκαρδιωτική από εκατοντάδες κατεστραμμένα αυτοκίνητα ανάμεσα στα χώματα ή μέσα στη θάλασσα.Ανάλογη είναι η εικόνα και στις Αλυκές όπου τα νερά που κατέβηκαν από το Πανόραμα κατέστρεψαν τα πάντα ως την παραλία,οι όγκοι από τα βράχια και τις πέτρες έχουν κλείσει δρόμους και πλατείες ενώ η περιοχή ακόμη δεν έχει υδροδοτηθεί.

Αύριο Δευτέρα θα λειτουργήσουν τα περισσότερα σχολεία στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου,αλλά το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με αναβολές εξετάσεων έστω και διαδικτυακά αφού πολλοί καθηγητές και φοιτητές δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα και ιντερνετ,με αποτέλεσμα να ακυρώνονται εξετάσεις.

Επίσης από αύριο θα λειτουργήσουν και όλα τα σχολεία του δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter