WSJ: «Το Ιράν βοήθησε τη Χαμάς στον σχεδιασμό της επίθεσης στο Ισραήλ»

WSJ: «Το Ιράν βοήθησε τη Χαμάς στον σχεδιασμό της επίθεσης στο Ισραήλ»

Ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό των επιθέσεων της Χαμάς στο Ισραήλ είχε το Ιράν σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η αμερικανική εφημερίδα σημειώνει ότι οι διεργασίες είχαν ξεκινήσει από τον Αύγουστο, επικαλούμενη ανώτερα στελέχη της Χαμάς αλλά και της Χεμπολάχ.

Μάλιστα, το τελικό «ΟΚ» για την επίθεση φέρεται να δόθηκε έπειτα από σχετική συνάντηση αξιωματικών του Ιράν με στελέχη της Χαμάς, όπως αναφέρει η Daily Mail επικαλούμενη το δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Πλην των μελών της Χαμάς και της Χεζμπολάχ, δημοσιεύονται πληροφορίες περί παρουσίας τεσσάρων ακόμη στρατιωτικών ομάδων που υποστηρίζονται από το Ιράν.

Εφιάλτης δίχως τέλος με 1.100 νεκρούς

Δραματικές ώρες καθώς δεν έχει τέλος ο εφιάλτης με τουλάχιστον 1.100 νεκρούς σε 48 ώρες, το Ισραήλ κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στη Χαμάς την Κυριακή, μετά την άνευ προηγουμένου επίθεση από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα με ορμητήριο τη Λωρίδα της Γάζας. Πλέον, ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων ξεπερνά τους 1.100 νεκρούς, στο συνεχιζόμενο αιματοκύλισμα στο παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε επίσης: Μεσανατολικό: Εφιάλτης χωρίς τέλος και 1.100 νεκροί σε 48 ώρες – Συνεχείς οι βομβαρδισμοί στη Γάζα (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter