Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για εκβιασμούς από τον επίορκο αστυνομικό – στελέχος της ΝΔ

Χανιά: Νέες αποκαλύψεις για εκβιασμούς από τον επίορκο αστυνομικό – στελέχος της ΝΔ

Νεες αποκαλύψεις για τη δράση του επίορκου ανώτερου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ και του γιού του έρχονται σιγά σιγά στο φως. Ο συλληφθείς ήταν Διοικητής ΒΟΑΚ Χανίων και πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Χανίων, αλλά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στα Χανιά, και περηφανευόταν για τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο αστυνομικός και ο γιος του ειδικός φρουρός έχουν συληφθεί και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ πήρε την πρώτη καταγγελία εναντίον του τον Μάιο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προστεθεί και άλλες ενώ αναμένεται και περισσότερα θύματα θα καταγγείλουν παρανομίες τώρα που έχει συληφθεί.

Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αξιωματικός τόνιζε τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη. Εφτασε ένα βήμα από το να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Χανίων της Ν.Δ. Μάλιστα λίγες μέρες πριν από τις εκλογές είχε οργανώσει πολιτική εκδήλωση για να εξηγήσει στους υποστηρικτές του τους λόγους που δεν περιλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο, εκφράζοντας πάντα τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης: Διαφθορά στην Αστυνομία με άρωμα Μητσοτάκη

Υποθέσεις εκβιασμού

Ο δράστης φέρεται να εντόπιζε τα θύματά του στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων. Από μια μόνο καντίνα με απειλές ότι θα της πάρει την άδεια κατάφερε να παίρνει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ.

Από γνωστό δικηγόρο των Χανίων φέρεται να απέσπασε περισσότερες από 100.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών για να του προσφέρει δήθεν υπηρεσίες ασφάλειας.

Ταυτόχρονα προσπαθούσε να αποκτήσει ένα ακίνητο φιλέτο στην καρδιά των Χανίων, η αξία του οποίου υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ εκβιάζοντας την ιδιοκτήτρια, ζητώντας της να του το πουλήσει σε εξευτελιστική τιμή.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τη δράση του εξετάζουν και το αρχείο με τις κλήσεις τροχονομικών παραβάσεων καθώς και την καταγγελία σύμφωνα με την οποία ένας ιδιοκτήτης φορτηγού είχε πάρει κλήση 700 ευρώ και ο αστυνομικός του ζητούσε 300 ευρώ για να του τη σβήσει.

Την ώρα της σύλληψής του από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ έβριζε και απειλούσε.

Διαβάστε επίσης: Χανιά: Απειλές του αξιωματικού στελέχους της ΝΔ κατά τη σύλληψή του – «Θα σε γ… – Σου ετοιμάζω την κάσα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ήδη οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου έχουν γίνει φύλλο και φτερό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».

Για τη σύλληψή του έδρασε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα χρειάστηκε να γίνει άρση απορρήτου επικοινωνιών, ενώ την Τετάρτη θα οδηγηθούν στις 9.30 το πρωί στην ανακρίτρια Χανίων.

Τι κατέγραψε ο κοριός της ΕΛΑΣ

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η συνομιλία του αστυνομικού με πρώην δικηγόρο:

Θύμα: Δευτέρα πρωί εννιά η ώρα θα είμαι στο σπίτι σας με αυτό που μου γράψατε να μην τα λέμε στο τηλέφωνο…. Κύριε Νίκο μου αν είχα λεφτά θα είχα έρθει το πρωί ξέρω τι πρέπει να κάνω»

Αστυνομικός: Γιώργο πρόσεξε πάλι μην τα αλλάξεις πρόσεξε ξέρεις.

Θύμα: Κύριε Νίκο έχω καταστραφεί για να φέρνω χρήματα…. Έχω δανειστεί από όποιον μιλάει ελληνικά….. Κύριε Νίκο είχαμε συμφωνήσει 52.000 και έχω φέρει κύριε Νίκο παραπάνω από τα διπλά από αυτά….. Όχι όχι δεν λέω μόνο για την Μ… σας λέω και για τα παραπάνω από 52 χιλιάρικα έχω φέρει σε εσάς δεν λέω τα τελευταία για τη Μ… κύριε Νίκο. Ε, σκεφτείτε ότι ένας άνθρωπος πουλάει το σπίτι του και το αυτοκίνητό του, σκεφτείτε την απελπισία του.






Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter